Το ασταμάτητο bullying κατά της Κεντροδεξιάς
Ο Ανδρέας Χριστόπουλος αρθρογραφεί στην «Π»

Η Κεντροδεξιά εδώ και δεκαετίες, είναι εντελώς ανίκανη να αντιμετωπίσει το bullying που βιώνει από την Κεντροαριστερά. Από την δεκαετία του 80 εμφανίζεται ως φορέας παρανομιών και καταστροφών και ΜΟΝΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ για όλα τα δεινά του τόπου. Ακόμα και τώρα, 50 χρόνια μετά, αυτή φταίει για τα πάντα κι ας έχουν κυβερνήσει περισσότερο οι άλλοι. Την κυνήγησαν χωρίς έλεος το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου και η παραδοσιακή Αριστερά.
Ειδικά το ΠΑΣΟΚ, κυνηγούσε και κατήγγειλε με σκληρότητα την Κεντροδεξιά, την ώρα που ψευδόταν ασύστολα. ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο, διώχνω τις Βάσεις. Oταν επινόησε τον οχετό του αυριανισμού για να παρασύρει τους πολίτες στην χυδαιότητα. Οταν ίδρυσε αμείλικτα το κομματικό κράτος μοιράζοντας θέσεις, χρήμα και προαγωγές Δημοσίου μόνο στα στελέχη του, παραμερίζοντας κάθε άλλο άξιο υπάλληλο.
Οταν εφάρμοσε την ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ, διαγράφοντας με νόμους, βαριές ποινικές υποθέσεις καταχραστών δημοσίου χρήματος επειδή ήταν στελέχη του. Οταν άλλαζε εκλογικούς νόμους για να αλλοιώσει την λαϊκή ψήφο.
Τίποτε από τα παραπάνω δεν έκανε η Κεντροδεξιά, (πλην του κομματικού κράτους-λάφυρου που με χαρά απολάμβανε). Και όμως μόνο αυτή ζούσε το καθημερινό bullying. Και το ζει ακόμη και σήμερα.
Ενας ελεύθερος αντικειμενικός παρατηρητής θα έβλεπε αυτή την άνιση σχέση. Ο υπεύθυνος για τα δεινά στη χώρα, να καθηλώνει και να καυτηριάζει διαρκώς έναν βαθιά ηπιότερο, σε συμπεριφορές και πολιτικές, πολιτικό του αντίπαλο. Γιατί το 1981 είχαμε την ευκαιρία ενός νέου τίμιου κράτους αλλά ο Παπανδρέου έστησε το σημερινό πρωθυπουργικό-κεντρικό κομματικό κράτος.
Και όμως. Αυτό το bullying ακόμη αποδίδει. Πενήντα χρόνια μετά τον Παπανδρεϊσμό και τις βαριές επιπτώσεις του, ακόμη λειτουργούν τα φαινόμενα του αυριανισμού, των ψεμάτων, της χολής των άδικων κατηγοριών. Πάντα έχουμε μία Κεντροδεξιά ανίκανη να προφυλάξει τον εαυτό της από το bullying και μία Κεντροαριστερά να πορεύεται με μίσος, ύβρεις και λασπολογία εναντίον της.
Αυτό το κείμενο δεν θα μπορούσα να το γράψω 15-20 χρόνια πριν. Δεν είχα και εγώ καταλάβει, αυτά που σήμερα περιγράφω. Επίσης γνωρίζω ότι δεν είναι εύκολες αυτές οι αλήθειες, σε μία κοινωνία μαθημένη επί δεκαετίες σε αυτή την τοξικότητα.
Αλλά καλύτερα να σταματήσω να γράφω, από το να μην γράφω αυτό που πιστεύω πια. Οι ευθύνες του πολιτικού μου χώρου που δεκαετίες υπηρέτησα, δηλαδή της Κεντροαριστεράς, είναι αδιανόητες. Ο χώρος μου ευθύνεται για αυτή την ασυνάρτητη και χωρίς πυξίδα χώρα, που είναι πια ανίκανη να διορθωθεί.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News