Το ελληνικό προξενείο στη Μόσχα ανέστειλε τις εργασίες του μετά τις απελάσεις

Τα τμήματα θεωρήσεων και προξενικών πράξεων έκλεισαν, όπως ανακοίνωσε το προξενείο, διευκρινίζοντας ότι αυτό οφείλεται στην απέλαση στελεχών του προξενείου από τη Ρωσία.

Το ελληνικό προξενείο στη Μόσχα ανέστειλε τις εργασίες του μετά τις απελάσεις

Tο ελληνικό προξενείο στη Μόσχα ανέστειλε τις εργασίες του και επί του παρόντος κανείς δεν θα καταφέρει να πάρει βίζα για να ταξιδέψει στην Ελλάδα από τη Ρωσία, αναφέρει σε δημοσίευμα της η ρωσική Komersant.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα από τις 29 Ιουνίου, τα τμήματα θεωρήσεων και προξενικών πράξεων έκλεισαν, όπως ανακοίνωσε το προξενείο, διευκρινίζοντας ότι αυτό οφείλεται στην απέλαση στελεχών του προξενείου από τη Ρωσία και στην ανάγκη αναδιοργάνωσης των εργασιών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Ιουνίου, η Ρωσία ανακοίνωσε την απέλαση οκτώ Ελλήνων διπλωματών, χαρακτηρίζοντάς την ως απάντηση σε αντίστοιχες ενέργειες της Αθήνας τον περασμένο Απρίλιο σημειώνει το δημοσίευμα.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοφ, σε συνέντευξή του στο  RIA NOVOSTI, όπως επισημαίνει η Komersant, δήλωσε ότι «οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν καταστραφεί, δεν υπάρχουν πλέον».

Σε δηλώσεις που δημοσιεύει η εφημερίδα τονίζεται ότι «το ελληνικό προξενείο ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις εργασίες μόνο για τρεις μέρες». Εκτιμάται δε ότι μετά τις απειλάσεις ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία απλώς θα αυξηθεί ο χρόνος έκδοσης της θεώρησης, επειδή θα υπάρχει λιγότερο προσωπικό και, κατά συνέπεια, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται έγγραφα τόσο γρήγορα.

Όπως επισημαίνεται η ίδια κατάσταση παρατηρείται σε κάθε προξενείο στη Ρωσία: στα ισπανικά, στα ιταλικά, στα γαλλικά και τώρα στα ελληνικά και στα βουλγαρικά.

Την ίδια στιγμή και η Βουλγαρία ανακοίνωσε την αναστολή των εργασιών των ρωσικών προξενείων στο έδαφός της. Προσωρινά κλείνουν τα προξενικά γραφεία στη Σόφια και τη Βάρνα. Και αποφασίστηκε να κλείσει το Γενικό Προξενείο στο Ρούσε μέσα σε ένα μήνα, αναφέρει η εφημερίδα, τονίζοντας ότι αυτό οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού μετά την απέλαση 70 Ρώσων διπλωματών από τη Βουλγαρία.

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας είναι πεπεισμένη ότι όλοι όσοι απελάθηκαν εργάζονταν για τις ειδικές υπηρεσίες, σημειώνει η Komersant, η οποία τονίζει ότι η Βουλγαρία παραμένει δημοφιλής στους Ρώσους όχι μόνο ως τουριστικός προορισμός, αλλά και ως χώρα αγοράς ακινήτων. Πριν από την πανδημία.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΠΕΞ για Έβρο: Ενδεχόμενη προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει συνοριακό ζήτημα
Τατάρ: «Οι Τουρκοκύπριοι ήμασταν σκλαβωμένοι, η Τουρκία μας απελευθέρωσε»
Μηταράκης για τους μετανάστες στον Έβρο: «Οι Τούρκοι τους έφεραν δια της βίας σε ελληνικό έδαφος»
 Ερντογάν: «Συνεπής και απόλυτα προβλέψιμος» - Οι «υποσχέσεις» σε Ελλάδα και Κύπρο