Ήξερες ότι το να βαριέσαι δίχως αύριο σού κάνει καλό;

Πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα αναφέρουν πως το να βαριέσαι σε βοηθά να ζεις την καλύτερη ζωή σου.

Ήξερες ότι το να βαριέσαι δίχως αύριο σού κάνει καλό; Φωτογραφία από Valeria Ushakova (pexels.com)

Ακούγεται λες και το έβγαλα από το κεφάλι μου, όμως σου υπόσχομαι δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Μπορεί να γεμίζουμε ενοχικότητα όταν μας χτυπά την πόρτα η βαρεμάρα και να προσπαθούμε με κάθε τρόπον να την κρατήσουμε στο χαλάκι της εισόδου, όμως οι επιστήμονες έχουν μία τελείως διαφορετική άποψη και σε προτρέπουν να συνεχίσεις να κάνεις ένα πράγμα: να βαριέσαι!

Συγκεκριμένα, πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα αναφέρουν πως το να βαριέσαι σε βοηθά να ζεις την καλύτερη ζωή σου (#yeshoney).

Για να το αναλύσουμε λίγο παραπάνω, υπάρχουν δύο είδη βαρεμάρας: η επιφανειακή και η πιο… υπαρξιακή. Η πρώτη είναι όταν βαριέσαι πρακτικά κατά τη διάρκεια μίας εμπειρίας, όπως για παράδειγμα σε ένα meeting που θα μπορούσε να είναι mail αντί να σπαταλάτε όλοι μαζί τον χρόνο σας. Είναι μία κατάσταση από την οποία ψάχνεις έξοδο κινδύνου και διαφυγής.

Η δεύτερη όμως, λειτουργεί σε ένα βαθύτερο επίπεδο και χαρακτηρίζεται από μία γενική απάθεια απέναντι στη ζωή, σα να μην έχει τίποτα νόημα και ουσία, οδηγώντας σε στο να αρχίσεις να αμφισβητείς τις συνθήκες γύρω σου.

Όμως αυτό είναι το μαγικό σημείο, όπου παρουσιάζεται η επιθυμία κάτι να αλλάξεις, ψάχνεις λύσεις και προκλήσεις, κυνηγάς να βρεις έναν σκοπό , άρα τελικά, με μαθηματική ακρίβεια κινείσαι στο να βελτιώσεις με κάποιον τρόπο τη ζωή σου.

Η μικρή λεπτομέρεια είναι πως για να φτάσεις σε αυτή την υπαρξιακή βαρεμάρα, θα πρέπει να έχεις περάσεις μέσα από το δάσος της επιφανειακής βαρεμάρας, την οποία συνήθως εμείς μπλοκάρουμε με ποικίλους τρόπους, όπως με το να σκρολάρουμε δίχως τέλος στο TikTok.

Οι επιστήμονες όμως, τι σου λένε; Ζήσ’το, ζήσε δηλαδή τη βαρεμάρα σου και μην τη σταματάς, γιατί όταν επιφανειακά δε θα έχεις τι να κάνεις και μετά θα αρχίσεις να κοιτάς το ταβάνι, ψάχνοντας που στο καλό πάει η ζωή σου, εκεί είναι που θα βρεις τις απαντήσεις, αλλά και την παρακίνηση, για να κάνεις κάτι διαφορετικά, ώστε να έχεις και διαφορετικά αποτελέσματα.

Δε χρειάζεται συνέχεια να είμαστε σε μία μόνιμη επιφυλακή και να απασχολούμαστε με κάτι, ακόμα κι αν αυτό το κάτι είναι πλήρως ανώφελο. Αυτός είναι ένας κοινωνικός προγραμματισμός που περισσότερο μας εξουθενώνει και αδειάζει την μπαταρία μας παρά μας προσφέρει.

Η βαρεμάρα είναι αυτή που θα μας πάει ένα βήμα παρακάτω!

 

Με πληροφορίες από poosh.com

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ