Το «Jaunt» των διεθνών βραβείων απο τον Καλαβρυτινό Αλέξη Παπαλεξόπουλου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 18ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λος Αντζελες με μια θεαματική βραδιά που πραγματοποιήθηκε στο Silver Screen Theatre.

διεθνών

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 18ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λος Αντζελες με μια θεαματική βραδιά που πραγματοποιήθηκε στο Silver Screen Theatre, στο Pacific Design Center, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες καλεσμένοι.

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λος Αντζελες μάγεψε τους Αμερικανούς και ομογενείς σινεφίλ προβάλλοντας 80 συνολικά ταινίες μικρού και μεγάλους μήκους όλων των ειδών. Το βραβείο «Ορφέας» για την καλύτερη ταινία μυθοπλασίας δόθηκε στην ταινία «Animal» της Σοφίας Εξαρχου ενώ για την ίδια ταινία τιμήθηκε για την ερμηνεία της, η ηθοποιός Δήμητρα Βλαγκοπούλου. Το αντίστοιχο βραβείο για τον καλύτερο σκηνοθέτη απέσπασε ο Κύπριος Αδωνις Φλωρίδης για την ταινία «Africa Star».

Στη διοργάνωση δίνει και το κοινό τα δικά του βραβεία. Ως καλύτερη ταινία μυθοπλασίας βραβεύτηκε το φιλμ «Jaunt», του καλαβρυτινής καταγωγής Αλέξη Παπαλεξόπουλου. Στη λαμπερή εκδήλωση το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και η Εύα Νάθενα που τιμήθηκαν με το ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής για την ερμηνεία και τη σκηνοθεσία αντίστοιχα, για την ταινία «Φόνισσα», ο σκηνοθέτης Περικλής Χούρσογλου, η ηθοποιός Μαρία Κορινθίου κ.ά.

 

Διαβάστε επίσης:

Πρώτα ακόνισε το μαχαίρι και μετά το κάρφωσε στη σύζυγό του 12 φορές ο 81χρονος στην Αλεξανδρούπολη

Μεγάλη φωτιά στην περιοχή Μαστραντώνη του Δήμου Ερυμάνθου, ήχησε το 112 για εκκένωση

Φωτιές σε Μεγαλόπολη, Αργολίδα και Κεφαλονιά, νέο μέτωπο στο Μαύρο Λιθάρι, κλειστή η Αθηνών,Σουνίου

Μητσοτάκης: Παράταση στο πρόγραμμα για φθηνό ρεύμα στους αγρότες – «Επιδοτήσεις μόνο σε όσους τις δικαιούνται»

Πολυτέλεια ο καφές στο τραπεζάκι – Βολές από Πάτρα σε Κυβέρνηση και Μητσοτάκη