Τουρκία: Ο Ερντογάν κατηγορεί την Χαμάς
«Το Ισραήλ έχει σκοτώσει πάνω από 200 αθώους ανθρώπους από τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, δεν έχει σταματήσει την κατοχή και τις επιθέσεις του στη Δυτική Όχθη» υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε τη Δευτέρα ότι είναι ζωτικής σημασίας τα μουσουλμανικά έθνη να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο στην ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας.
«Το Ισραήλ έχει σκοτώσει πάνω από 200 αθώους ανθρώπους από τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, δεν έχει σταματήσει την κατοχή και τις επιθέσεις του στη Δυτική Όχθη», υποστήριξε επίσης ο πρόεδρος Ερντογάν.
«Φαίνεται ότι η Χαμάς είναι σε μεγάλο βαθμό αποφασισμένη να τηρήσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός», επέμεινε προσθέτοντας ότι είναι «απαραίτητο» ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης «να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην ανοικοδόμηση της Γάζας».
Το Ισραήλ και η Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός. Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι τα στρατεύματά του αντέδρασαν μόνο σε άμεσες απειλές που έθεσαν Παλαιστίνιοι, και επιμένει ότι η Χαμάς είναι αυτή που παραβιάζει την κατάπαυση του πυρός, μη επιστρέφοντας τις σορούς των ομήρων που παραμένουν στη Λωρίδα.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε προσπάθειες προσάρτησης της Δυτικής Όχθης, αλλαγής του καθεστώτος της Ιερουσαλήμ ή οποιεσδήποτε προσπάθειες που θα βλάψουν την ιερότητα του Τεμένους Αλ-Άκσα» διεμήνυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.
Η εδαφική ακεραιότητα, η κυριαρχία και η ανεξαρτησία του Σουδάν πρέπει να προστατεύονται, είναι σημαντικό να σταθούμε στο πλευρό του σουδανικού λαού, σημείωσε επίσης.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Μπορεί ένα φρούτο να βοηθήσει πραγματικά σε καλύτερο ύπνο;
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιαλείας στο Rhodes Pre-Forum 2026 ΦΩΤΟ
Η Binance κάλυψε το 95% των 6,3 δισ.$ κλεμμένων crypto και επαναφέρει τις αναλήψεις
Πώς να καθαρίσετε την τοστιέρα χωρίς να χαράξετε τις πλάκες
Νατάσα Παζαΐτη: Η σπάνια τηλεοπτική εξομολόγηση – Η απάντηση στις φήμες για την υγεία της
