Τουρκία: Σε εξέλιξη η συνάντηση Μπλίνκεν-Φιντάν στην Άγκυρα, στο επίκεντρο η Συρία
Η συνάντηση πραγματοποιείται μία μέρα μετά τις συνομιλίες του Μπλίνκεν με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σημαντικές συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα στην Άγκυρα, όπου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, συναντάται με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν. Η συζήτηση επικεντρώνεται στη Συρία και τις προκλήσεις που σχετίζονται με την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, ιδιαίτερα μετά την πτώση του καθεστώτος Άσαντ.
Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά τις χθεσινοβραδινές συνομιλίες του Μπλίνκεν με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει καμία αδυναμία στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.
«Ως η μοναδική χώρα του ΝΑΤΟ που πολέμησε σώμα με σώμα κατά του Νταές, η Τουρκία δεν θα επιτρέψει προσπάθειες οργανώσεων όπως το PKK και οι παρακλάδες του να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στη Συρία», δήλωσε ο Ερντογάν. Τόνισε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την εθνική της ασφάλεια, αντιμετωπίζοντας οποιαδήποτε απειλή προκύψει από τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στη Συρία.
Η συνάντηση Μπλίνκεν-Φιντάν ξεκίνησε το πρωί, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, ενώ η διπλωματική κινητικότητα υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία της περιοχής και τη συνεργασία ΗΠΑ-Τουρκίας για τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Αυτά είναι τα 6 φυτά που μπορείτε να φυτέψετε τον Αύγουστο
Heart Aerospace: Πέταξε το μεγαλύτερο ηλεκτρικό αεροσκάφος που κατασκευάστηκε ποτέ
Επίσκεψη στο Μέγα Σπήλαιο από την Εταιρεία Φίλων Αρχαίας Ελίκης ΦΩΤΟ
Καθαρίστε φρούτα και λαχανικά όπως οι γιαγιάδες: Το κόλπο των 20 λεπτών που απομακρύνει έως 98% των βακτηρίων
Νέο λογότυπο Instagram: Η αλλαγή μιας δεκαετίας που διχάζει το κοινό
Μέγα Σπήλαιο: Η ιστορική Μονή της Παναγίας που στέκει αγέρωχη στον βράχο εδώ και αιώνες ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Κάθε πότε πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση στο κινητό και γιατί είναι σωτήριο;
Απαγόρευση social media: Ανατροπή στη Γαλλία από το ανώτατο δικαστήριο
