Τραγωδία στην Κίμωλο: «Με χτυπάει και εμένα το ρεύμα αυτή τη στιγμή», έλεγε στον γιατρό η μητέρα του 17χρονου που πέθανε ενώ έκανε μπάνιο
Συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες της ηλεκτροπληξίας – Τι περιγράφει ο γιατρός του νησιού για τις δραματικές στιγμές – Σφραγισμένο το σπίτι όπου σημειώθηκε η τραγωδία

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κίμωλος μετά τον θάνατο ενός 17χρονου αγοριού, το οποίο έχασε τη ζωή του ενώ έκανε μπάνιο στην κατοικία όπου παραθέριζε με την οικογένειά του.
Οι Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ο έφηβος υπέστη ηλεκτροπληξία. Στο μικροσκόπιο βρίσκεται η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού, ενώ το ακίνητο έχει σφραγιστεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες αυτοψίες και πραγματογνωμοσύνες.
Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να αποσαφηνιστούν από την ιατροδικαστική εξέταση, αλλά και από την τεχνική πραγματογνωμοσύνη που θα εξετάσει την κατάσταση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.
«Με χτυπάει και εμένα το ρεύμα»
Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του γιατρού που κλήθηκε στο σημείο μετά το τηλεφώνημα της μητέρας του 17χρονου.
Όπως ανέφερε ο Αγαπητός Ξάνθης, διευθυντής ΕΣΥ και μετακινούμενος γιατρός του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου Κιμώλου, η μητέρα τηλεφώνησε για να ενημερώσει ότι είχε εντοπίσει τον γιο της χωρίς τις αισθήσεις του στη ντουζιέρα του μπάνιου.
Η ίδια, σύμφωνα με τον γιατρό, αντιλήφθηκε ότι πιθανότατα είχε προηγηθεί ηλεκτροπληξία, καθώς τη χτυπούσε και εκείνη το ρεύμα.
Ο γιατρός τής έδωσε αμέσως οδηγίες να κλείσει τον γενικό διακόπτη. Την ώρα που μιλούσαν, η ηλεκτροδότηση διακόπηκε, γεγονός που πιθανότατα απέτρεψε ένα δεύτερο τραγικό περιστατικό.
«Ό,τι έγινε, έγινε ακαριαία»
Η τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 9 Αυγούστου.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 17χρονος βρισκόταν στο μπάνιο, το οποίο βρίσκεται σε ξεχωριστό χώρο έξω από την κύρια κατοικία. Οι συγγενείς του έχουν περιγράψει ότι το αγόρι υπέστη την ηλεκτροπληξία μόλις έπιασε το τηλέφωνο του ντους.
Το σπίτι χαρακτηρίζεται ως παλαιά κατοικία, κατασκευασμένη τη δεκαετία του 1970 ή και νωρίτερα, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες δεν είχε ανακαινιστεί τα τελευταία χρόνια.
Ο δήμαρχος Κιμώλου Κωνσταντίνος Βεντούρης έχει αναφέρει ότι η οικογένεια χρησιμοποιούσε το μπάνιο τις ημέρες που βρισκόταν στο νησί, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο αντίστοιχο περιστατικό.
Η έρευνα για την ηλεκτρολογική εγκατάσταση
Το κρίσιμο ερώτημα που καλούνται πλέον να απαντήσουν οι αρμόδιες Αρχές είναι τι προκάλεσε την ηλεκτροπληξία και αν υπήρχε πρόβλημα στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του συγκεκριμένου χώρου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν, είχε προηγηθεί διαδικασία πιστοποίησης για την αναβάθμιση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.
Ο δήμαρχος Κιμώλου έχει δηλώσει ότι ήταν ο ίδιος που είχε δώσει τη σχετική πιστοποίηση, εκφράζοντας την οδύνη του για την τραγική εξέλιξη.
«Εάν το ήξερα θα το είχα δώσει;», φέρεται να απάντησε όταν ρωτήθηκε εάν έχει μετανιώσει για την πιστοποίηση.
Σε κάθε περίπτωση, οι απαντήσεις αναμένεται να προκύψουν από την τεχνική πραγματογνωμοσύνη, η οποία θα εξετάσει την ηλεκτρολογική εγκατάσταση και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε το δυστύχημα.
Το σπίτι παραμένει σφραγισμένο, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να φωτιστούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News