Τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνεις αν έχεις υψηλή χοληστερόλη

Τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνεις αν έχεις υψηλή χοληστερόλη

Χοληστερόλη: Πρόκειται για την ουσία που είναι αναγκαία για τον οργανισμό μας όμως οι υψηλές τιμές της στον οργανισμό μας αποτελεί κίνδυνο. Εάν τα επίπεδα χοληστερόλης είναι υψηλά, διατρέχουμε μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το ρίσκο αυξάνεται περισσότερο, εάν έχουμε μειωμένα επίπεδα HDL χοληστερόλης και αυξημένα επίπεδα LDL χοληστερόλης. Η χοληστερόλη του οργανισμού κατά το μεγαλύτερο μέρος της παράγεται στο ήπαρ, ενώ ένα αρκετά μικρότερο ποσοστό είναι εξωγενούς προέλευσης, προέρχεται δηλαδή από τη διατροφή.

Η χοληστερόλη LDL (λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας) συσσωρεύεται στις αρτηρίες και σχηματίζει πλάκα, η οποία εμποδίζει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Η HDL (λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας) χοληστερόλη συλλαμβάνει την LDL και τη μεταφέρει στο ήπαρ για επεξεργασία, σύμφωνα με την Dr. Elizabeth Klodas καρδιολόγο και ιδρύτρια της Step One Foods.

«Ως καρδιολόγος που θεραπεύει ασθενείς με υψηλή χοληστερόλη, προσπαθώ πάντα να χρησιμοποιώ πρώτα τη διατροφή ως φάρμακο», λέει η Klodas.

Εδώ είναι οι 4 χειρότερες τροφές για την υψηλή χοληστερόλη που μάς παρουσιάζει η καρδιολόγος και τι τρώει αντ ’αυτού για να διατηρήσει την καρδιά της υγιή.

Δείτε την συνέχεια στο Theissue.gr

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments