Βόλος: Καθαρίστρια καταδικάστηκε για κλοπές από το γραφείο εργοδότη της – «Έχασα 21.000 ευρώ σε πέντε χρόνια»
Κάμερα κατέγραψε την 53χρονη να αφαιρεί συνολικά 200 ευρώ σε τρεις περιπτώσεις – Ο 45χρονος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι υποψιαζόταν πως εκείνη ευθυνόταν και για χρήματα που είχαν χαθεί από το σπίτι του
Σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών, μετατρεπόμενη προς 10 ευρώ ημερησίως, καθώς και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μία 53χρονη καθαρίστρια, η οποία κρίθηκε ένοχη για κλοπές από το γραφείο 45χρονου εργοδότη της.
Η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Η 53χρονη συνελήφθη στις 5 Σεπτεμβρίου, όταν η κάμερα ασφαλείας την κατέγραψε να αφαιρεί χρήματα από το γραφείο. Σύμφωνα με την κατηγορία, είχε προηγηθεί ακόμη μία αντίστοιχη περίπτωση, ενώ συνολικά από τις τρεις καταγεγραμμένες κλοπές είχε αφαιρεθεί ποσό περίπου 200 ευρώ.
Η ίδια παραδέχτηκε ενώπιον του δικαστηρίου τις κλοπές από το γραφείο. Μετά την άφιξη της Αστυνομίας παρέδωσε τα χρήματα που είχε πάρει και ομολόγησε ότι είχε αφαιρέσει χρήματα ακόμη δύο φορές.
«Ήταν πρόσωπο απόλυτης εμπιστοσύνης»
Ο 45χρονος ανέφερε στο δικαστήριο ότι η 53χρονη ήταν για χρόνια πρόσωπο εμπιστοσύνης για την οικογένειά του, καθώς είχε αναλάβει τον καθαρισμό χώρων και στο παρελθόν είχε φροντίσει μέλη της οικογένειάς του.
Όπως υποστήριξε, τα τελευταία πέντε χρόνια είχε διαπιστώσει ότι από το σπίτι του έλειπαν συνολικά περίπου 21.000 ευρώ, χωρίς όμως να μπορεί να εντοπίσει την αιτία.
«Όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορούσα να εντοπίσω την αιτία που έλειπαν λεφτά και μάλωνα συνεχώς με τη σύζυγό μου για τα έξοδα, δίχως να υποψιάζομαι το παραμικρό», ανέφερε.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι άρχισε να εξετάζει το ενδεχόμενο να έχει σχέση η καθαρίστρια με τις απώλειες όταν πληροφορήθηκε για οικονομικές κινήσεις της οικογένειάς της.
Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η 53χρονη του είχε ζητήσει βοήθεια για τις διαδικασίες αγοράς κατοικίας για τον γιο της, ενώ έκανε λόγο και για αγορά αυτοκινήτου. Τα στοιχεία αυτά, όπως είπε, του προκάλεσαν ερωτήματα για την οικονομική της δυνατότητα.
Στη συνέχεια τοποθέτησε κάμερα στο γραφείο και, όπως κατέθεσε, διαπίστωσε τις κλοπές.
Η κάμερα κατέγραψε τις κινήσεις της
Ο 45χρονος περιέγραψε στο δικαστήριο ότι η κάμερα κατέγραψε την 53χρονη να μπαίνει στο γραφείο και να αφαιρεί χρήματα, ενώ σε μία περίπτωση φέρεται να καταγράφηκε να τα μετρά.
«Το έκανε με επαγγελματισμό και με σύστημα. Άλλες φορές η κάμερα την καταγράφει να μετράει τα χρήματα. Έμπαινε στο γραφείο και ήταν το πρώτο πράγμα που έκανε», ανέφερε.
Η κατηγορούμενη, πάντως, αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τις απώλειες χρημάτων από το σπίτι του 45χρονου. Για τις κλοπές στο σπίτι δεν υπήρχαν, σύμφωνα με τη δικαστική διαδικασία, αποδεικτικά στοιχεία που να οδήγησαν στην καταδίκη της.
«Δεν ξέρω γιατί»
Η 53χρονη δεν μπόρεσε να δώσει σαφή εξήγηση όταν ρωτήθηκε από την έδρα για ποιον λόγο αφαίρεσε τα χρήματα από το γραφείο.
«Λυπάμαι πολύ» και «συγγνώμη» ήταν μεταξύ των όσων ανέφερε, ενώ σε κάποια στιγμή είπε: «Δεν ξέρω γιατί. Καλύτερα να σκοτωθώ».
Σε ερωτήσεις των δικαστών υποστήριξε ότι σε μία περίπτωση, ενώ καθάριζε, ένα συρτάρι μετακινήθηκε και χρήματα έπεσαν στο πάτωμα. Δεν μπορούσε, ωστόσο, να εξηγήσει γιατί είχε ανοίξει το συγκεκριμένο συρτάρι.
Η ίδια ανέφερε ακόμη ότι είχε εργαστεί στο σπίτι του 45χρονου συνολικά για περίπου 16 μήνες και αρνήθηκε ότι είχε αφαιρέσει χρήματα από εκεί.
Οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης
Η υπεράσπιση υποστήριξε ότι η αγορά της κατοικίας για τον γιο της 53χρονης είχε πραγματοποιηθεί με οικονομική βοήθεια του αδελφού της, ο οποίος, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, είχε υψηλό εισόδημα και είχε ενισχύσει οικονομικά την οικογένεια.
Αμφισβήτησε επίσης την περιγραφή του αυτοκινήτου ως υπερπολυτελούς, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για παλαιότερο μεταχειρισμένο μοντέλο αξίας περίπου 10.000 ευρώ.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η 53χρονη δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές και αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά της λόγω προβλήματος υγείας του συζύγου της.
Από την πλευρά της, η πολιτική αγωγή υποστήριξε ότι η ίδια η 53χρονη είχε αναφέρει κατά την αρχική της κατάθεση στην Αστυνομία ότι χρειαζόταν τα χρήματα για τον άρρωστο σύζυγό της και ζήτησε την καταδίκη της για κλοπή κατ’ εξακολούθηση.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Μάιλι Σάιρους: Η συγκινητική αποκάλυψη για την τελευταία της συζήτηση με τη Ντόλι Πάρτον
Καμένη κατσαρόλα: Το απλό «trick» με Coca-Cola που εξαφανίζει τα καμένα χωρίς τρίψιμο
Στην Ιαπωνία είναι πολύ μπροστά: Βάζουν στα αεροδρόμια συμπιεστές ρούχων
Βράβευση της Βάσης μετάdata
«Έπαιρνα κολλαγόνο για 3 μήνες και αυτά είναι τα αποτελέσματα»
