Βουλευτής της ΝΔ το ‘παιξε…μάγκας «παλιάς κοπής» σε βάρος στελέχους του ΠΑΣΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Απαράδεκτα σεξιστικά σχόλια από τον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Καλογερόπουλο κατά του στελέχους του ΠΑΣΟΚ Μάρας Κουκουδάκη

 

Βουλευτής της ΝΔ το 'παιξε...μάγκας «παλιάς κοπής» σε βάρος στελέχους του ΠΑΣΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε σεξιστικά σχόλια, με δόση…μαγκιάς, σε στυλ Αχιλλέα Μπέου, σε βάρος γυναίκας στελέχους του ΠΑΣΟΚ προέβη ο βουλευτής της ΝΔ (πρώην Νομάρχης Πρέβεζας, πρώην δήμαρχος Αιγάλεω) Δημήτρης Καλογερόπουλος, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη ΕΡΤ.

Ο βουλευτής της ΝΔ επιτέθηκε στο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Μάρας Κουκουδάκη, διαμαρτυρόμενος ότι τον διακόπτει. Και θεώρησε να της πει το εξής:

«Ο σύζυγός σας είναι ήρωας. Δεν είμαι, όμως, σύζυγός σας, παρακαλώ αφήστε με να μιλήσω», με το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να απαντά: «Αυτά τα σχόλια ξέρετε… Αυτοί που μας ακούνε, κρινόμαστε».

Ο παρουσιαστής της εκπομπής Κώστας Λασκαράτος επενέβη και του ζήτησε να μην κάνει προσωπικά, σεξιστικά και υποτιμητικά σχόλια, καλώντας τον παράλληλα να τα αποσύρει, κάτι το οποίο δεν έγινε.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ορκίστηκε τον Γενάρη του 2024 ως πρώτος επιλαχών στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, αναλαμβάνοντας τη βουλευτική έδρα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος παραιτήθηκε για να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

-Στην καταγγελία ότι ο βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, προέβη σε σεξιστικά σχόλια κατά του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μάρας Κουκουδάκη στο πλαίσιο κοινής τηλεοπτικής παρουσίας, προχώρησε η Χαριλάου Τρικούπη, με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Όπως τονίζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής της ΝΔ είπε στη Μάρα Κουκουδάκη «’σύζυγος σας είναι ήρωας’ προσπαθώντας να την υποτιμήσει» σε χθεσινή βραδινή εκπομπή στην ΕΡΤ.

Η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει πως «η Νέα Δημοκρατία οφείλει να καταδικάσει άμεσα τη σεξιστική και απαράδεκτη συμπεριφορά του βουλευτή της» και προσθέτει ότι «η ελληνική κοινωνία έχει πάψει εδώ και πολλές δεκαετίες να προσδιορίζει τη θέση της γυναίκας από τον σύζυγό της».

-Μετά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, η Μαρία Κουκουδάκη σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το περιστατικό, τονίζοντας πως «ο κ. Καλογερόπουλος, αντί να απαντήσει επί της ουσίας, όταν έμεινε χωρίς επιχειρήματα, έστρεψε τα βέλη του όχι στην πολιτική μου θέση, όχι στην πολιτική τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα, αλλά στο πρόσωπό μου, με σχόλια που δεν τιμούν ούτε τον ίδιο, ούτε το κόμμα του. Σχόλια που προσβάλλουν κάθε γυναίκα που αγωνίζεται για να σταθεί ισότιμα στον δημόσιο διάλογο».

Όσα ανέφερε η Μαρία Κουκουδάκη:

«Χθες, στην εκπομπή LATENEWS της ΕΡΤNews με τον Kostas Laskaratos, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης για το θηριώδες γαλάζιο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, επέλεξα — όπως πάντα — να σταθώ με επιχειρήματα και σεβασμό απέναντι στον πολιτικό μου αντίπαλο. Δυστυχώς, ο βουλευτής της ΝΔ, μόλις βρέθηκε σε πολιτικό αδιέξοδο, κατέφυγε σε προσωπικές και σεξιστικές επιθέσεις εναντίον μου.

Ο κ. Καλογερόπουλος, αντί να απαντήσει επί της ουσίας, όταν έμεινε χωρίς επιχειρήματα, έστρεψε τα βέλη του όχι στην πολιτική μου θέση, όχι στην πολιτική τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα, αλλά στο πρόσωπό μου, με σχόλια που δεν τιμούν ούτε τον ίδιο, ούτε το κόμμα του. Σχόλια που προσβάλλουν κάθε γυναίκα που αγωνίζεται για να σταθεί ισότιμα στον δημόσιο διάλογο.

Η παράταξη της ΝΔ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός οφείλουν να αναρωτηθούν αν αυτό είναι το ήθος και το ύφος που θέλουν να τους εκπροσωπεί. Ελπίζω — ειλικρινά — πως τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές από τη Νέα Δημοκρατία.

Οφείλουμε να φέρουμε ένα άλλο πολιτικό παράδειγμα στον τόπο μας. Το οφείλουμε σε κάθε γυναίκα που αγωνίζεται με αξιοπρέπεια, σε κάθε πολίτη που περιμένει από όλες και όλους μας ένα καλύτερο πολιτικό ήθος».

https://twitter.com/i/status/1945619614420865333