Βραβείο από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου στον Δημήτρη Ινδαρέ

Ο Πατρινός σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές κέρδισε βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Βραβείο από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου στον Δημήτρη Ινδαρέ

Ο γνωστός πατρινός σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές κατέκτησε το βραβείο ΙΡΙΣ 2023 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στην κατηγορία των ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, για την ταινία ντοκιμαντέρ «Μνήμη με ουρά».

Για 14η χρονιά, τα μέλη της Ακαδημίας, επαγγελματίες από κάθε κλάδο του ελληνικού κινηματογραφικού χώρου απένειμαν τα σημαντικά αυτά βραβεία, σε μια τελετή που φιλοξενήθηκε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και με οικοδέσποινες, την πατρινή ηθοποιό Λίλα Μπακλέση και τη συνάδελφό της Νατάσα Εξηνταβελώνη,

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βραβεία ΙΡΙΣ δίδονται κατόπιν ψηφοφορίας των μελών της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου -κινηματογραφιστών δηλαδή όλων των ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με την υπόθεση του ντοκιμαντέρ, του οποίου σκηνοθέτης και σεναριογράφος είναι ο Δημήτρης Ινδαρές, κεντρικά πρόσωπα είναι ένας 90χρονος ζωγράφος, μια νευροεπιστήμονας και ένας βιολόγος θαλάσσιας οικολογίας. Ολοι αυτοί συναντιούνται στον Αμβρακικό, ένα οικοσύστημα μεγάλου φυσικού πλούτου και ιστορίας. Ανάμεσα στα χέλια, στα υγρά τοπία και στις ακουαρέλες ανακαλείται το παρελθόν στην κλίμακα της μικροϊστορίας και οι όροι επιβίωσης μιας γενιάς που βγήκε από τον πόλεμο επίμονη κι ανθεκτική.

Η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Δημήτρη Κατσαΐτη, η μουσική της Νεφέλης Μπερή, ενώ το ντοκιμαντέρ χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Ινδαρές, σε δηλώσεις του σημειώνει: «Η χαρά, η τιμή και η ευγνωμοσύνη είναι μεγάλες. Και μαζί η επιθυμία να ευχαριστήσω θερμά τους πολύτιμους συνεργάτες και συντελεστές και όλους όσοι συνέδραμαν με οποιονδήποτε τρόπο στη δημιουργία της ταινίας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω στους τρεις βασικούς συμμετέχοντες: Λέανδρο Σπαρτιώτη, ζωγράφο, Κωνσταντίνο Κουτσικόπουλο, καθηγητή θαλάσσιας οικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και Φωτεινή Στυλιανοπούλου, νευροεπιστήμονα, ομότιμη καθηγήτρια βιολογίας στο ΕΚΠΑ. Να είμαστε όλοι καλά! Η ταινία έγινε με την υποστήριξη του ΥΠΠΟ και του ΕΚΚ, στο πλαίσιο του προγράμματος Covid-19. Θερμές ευχαριστίες στους εμπνευστές και τους αρμόδιους του προγράμματος».

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ