Βρετανία: Τα… άδεια βάζα στα ράφια των σούπερ μαρκετ και τα αντικλεπτικά στα κρέατα

Tον γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media, οι οποίες δείχνουν μια σειρά αντικλεπτικών μέτρων που λαμβάνονται στα σούπερ μάρκετ.

Βρετανία: Τα... άδεια βάζα στα ράφια των σούπερ μαρκετ και τα αντικλεπτικά στα κρέατα

Δεν έχει προηγούμενο η κατάσταση που επικρατεί στην Βρετανία, με τα άδεια ράφια των σούπερ μαρκετ και τις συσκευασίες κρεατικών που έχουν… αντικλεπτικά, λόγω της τεράστιας αύξησης των κλοπών.

Μάλιστα σύμφωνα με το BBC, ορισμένα καταστήματα περιορίζουν τον αριθμό των αντικειμένων που τοποθετηθούν στα ράφια.

Σύμφωνα με έρευνα της δημόσιας υπηρεσίας της Βρετανίας, οι κλοπές σε καταστήματα επανήλθαν στα προ πανδημίας επίπεδα. Τον Μάρτιο, οι αρχές σε Αγγλία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία κατέγραψαν σχεδόν 33.000 περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα. Αυτό «μεταφράζεται» σε ετήσια αύξηση σχεδόν 31%.

Την ίδια ώρα το γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media, οι οποίες δείχνουν μια σειρά αντικλεπτικών μέτρων που λαμβάνονται στα σούπερ μάρκετ.

Ένας χρήστης δημοσίευσε μια εικόνα προϊόντων κρέατος με συσκευές ασφαλείας . «Συσκευάζουν προϊόντα κρέατος σαν να είναι ράβδοι χρυσού», έγραψε στο Twitter, αναφέρει το Tanjug.

Άλλος χρήστης του Twitter δημοσίευσε μια εικόνα με «ψεύτικα» βαζάκια καφέ στην ίδια αγορά και οι πελάτες ενημερώθηκαν, όπως ισχυρίζεται, ότι μπορούσαν να ζητήσουν να αγοράσουν πραγματικό καφέ στο ταμείο.

 

 

«Η προστασία της ασφάλειας των συναδέλφων μας αποτελεί προτεραιότητα και γνωρίζουμε ότι η κλοπή μπορεί να οδηγήσει σε βία κατά των εργαζομένων στα καταστήματα, επομένως, παρόλο που αυτή δεν είναι εθνική πολιτική, μπορεί να ληφθεί απόφαση για την εφαρμογή μέτρων ασφαλείας σε τοπικό επίπεδο, εάν το κατάστημα έχει πρόβλημα», δήλωσε αρμόδιος.

Ένας χρήστης του Twitter δημοσίευσε μια εικόνα από κατάστημα, όπου υπάρχουν μόνο τρεις συσκευασίες με προϊόντα κρέατος στα ράφια. Έγραψε ότι σοκαρίστηκε βλέποντας σχεδόν άδεια ράφια. «Αν ένα συγκεκριμένο κατάστημα έχει πρόβλημα με κλοπή, τότε μπορεί να εισαγάγει τα δικά του μέτρα», ανέφερε η εταιρεία M&S.

Βρετανία: Τα... άδεια βάζα στα ράφια των σούπερ μαρκετ και τα αντικλεπτικά στα κρέατα

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία σε Northumbria, Staffordshire και Hampshire είδε τα ποσοστά κλοπών σε καταστήματα να αυξάνονται περισσότερο από 50%.

Την ίδια στιγμή, οι τιμές των τροφίμων στη Βρετανία αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών. Aυξήθηκαν κατά 19% μέχρι τον Απρίλιο.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ