Ξεχωρίζει ο φραπέ παγκοσμίως – Η θέση του στις λίστες του Taste Atlas

Ο φραπέ ανάμεσα στους κορυφαίους καφέδες παγκοσμίως στις λίστες του Taste Atlas

φραπέ

Το Taste Atlas, που είναι γνωστό για τις λίστες του σχετικά με το φαγητό, λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Καφέ που τιμάται την 1η Οκτωβρίου συγκέντρωσε τους κορυφαίους καφέδες στον κόσμο, βάσει αξιολογήσεων του κοινού.

Η ελληνική παρουσία στην κορυφαία 10άδα ξεκινάει από την θέση 7, στην οποία βρίσκεται ο Φραπέ με έδρα την Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το TasteAtlas, αν και η λέξη φραπέ εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα, αυτή η ελληνική ποικιλία καφέ εφευρέθηκε το 1957 από τον Δημήτρη Βακόντιο, ο οποίος δεν είχε εκείνη την ώρα ζεστό νερό και σκέφτηκε να συνδυάσει στιγμιαίο καφέ με νερό και πάγο και να τα χτυπήσει σε σέικερ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Freddo Espresso και στην τέταρτη ο ιταλικός Cappuccino. Στην πρώτη θέση, τέλος, φιγουράρει ο Ristretto.