Υδροπλάνα: Ξεκινoύν πτήσεις από την Πάτρα στις 16 Ιουνίου – Τι δήλωσε ο επικεφαλής της Hellenic Seaplanes

Ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας τόνισε ότι επιτέλους, εκδόθηκε και η άδεια εμπορικής εκμετάλλευσης για την Hellenic Seaplanes και από την 1η Ιουνίου ανοίγει το διαδικτυακό σύστημα κρατήσεων, ενώ από τις 16 Ιουνίου ξεκινούν οι πρώτες πτήσεις.

Υδροπλάνα

Από τις 16 Ιουνίου -αν δεν προκύψει κάποιο άλλο κώλυμα- ξεκινούν οι πτήσεις των υδροπλάνων που θα συνδέσουν την Πάτρα με τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα, τους Παξούς και τα Διαπόντια Νησιά. Η είδηση έγινε γνωστή με ανάρτηση του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος από την προηγούμενη θέση που κατείχε στο υπουργείο Ανάπτυξης προσπάθησε να κλείσει τα νομοθετικά κενά και να ξεκινήσει η συγκεκριμένη δραστηριότητα και επιβεβαιώθηκε στην «Π» από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Hellenic Seaplanes, Νικόλα Χαραλάμπους.

Ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας τόνισε ότι επιτέλους, εκδόθηκε και η άδεια εμπορικής εκμετάλλευσης για την Hellenic Seaplanes και από την 1η Ιουνίου ανοίγει το διαδικτυακό σύστημα κρατήσεων, ενώ από τις 16 Ιουνίου ξεκινούν οι πρώτες πτήσεις.

Τα πρώτα 3 υδροπλάνα της εταιρείας θα πετούν στις γραμμές:
@ Κέρκυρα – Παξοί – Διαπόντια Νησιά
@ Πάτρα – Ιωάννινα και
@ Αλιμος Τήνος – Πάτμος, ενώ ακολουθεί η ομάδα του Βόλου / Σκοπέλου Αλοννήσου / Σκύρου.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν γίνει οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις υδροπλάνων στα Ιωάννινα από την εταιρεία Hellenic Seaplanes.

Ως προς το κόστος των εισιτηρίων, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα στον Peloponnisos Fm 104,1 ο κ. Χαραλάμπους, θα είναι ανταγωνιστικά.

Για παράδειγμα, η πτήση από Πάτρα μέχρι Γιάννενα, θα κοστίζει περίπου 60 ευρώ, ενώ η διάρκειά της θα είναι περίπου 24 λεπτά.

Σε πτήσεις κοντά στην Πάτρα, όπως π.χ. η Ιθάκη, το κόστος δεν θα ξεπερνά τα 25-30 €, ενώ οι πιο μακρινές πτήσεις, όπως η Κέρκυρα, όπου η διάρκεια θα είναι περίπου 50′ θα κοστίζει 75 με 80 €.

Σε κάθε περίπτωση, στις αρχές Ιουνίου θα ανακοινωθούν τα επίσημα τιμολόγια των εισιτηρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: «Ραλίστας» οδηγός σε κόντρες, προσέκρουσε σε ΙΧ

Φθινοπωρινός ο καιρός σήμερα 12/5 με βροχές και καταιγίδες, η πρόγνωση

Ξεκινά το Regional Growth Conference: Η περιφερειακή ανάπτυξη, προϋπόθεση για Ελλάδα ίσων ευκαιριών ΖΩΝΤΑΝΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έρευνα για 40 θανάτους από κορονοϊό – Στη Δυτική Ελλάδα οι πρώτες διώξεις για νεκρούς στο ΕΣΥ

Σεισμός «ξύπνησε» την Κρήτη, που εντοπίζεται το επίκεντρο

Παράταση για τον Κοινωνικό Τουρισμό: Επιπλέον ευκαιρία για δωρεάν διακοπές

Προβάδισμα Ράμα στις κάλπες της Αλβανίας: Αύριο Τρίτη τα επίσημα αποτελέσματα, τα exit poll, οι αντιδράσεις