Υποδεχόμαστε σήμερα… το νέο έτος

ΤΟ ΝΕΟ έτος ξεκινάει από σήμερα, στην πραγματικότητα, αφήνοντας πίσω μας τις γιορτές και μπαίνοντας σε μια Δευτέρα πλήρη ρυθμών και χωρίς ορατές αργίες και ανάπαυλες.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ με έμφαση στον υγειονομικό παράγοντα: Καλπάζει η γρίπη μαζί με τα εποχικά κρυολογήματα, με σφοδρά μάλιστα συμπτώματα. Μάθαμε κατά την πανδημία να φυλαγόμαστε από τον κορονοϊό, αλλά δεν ενσωματώσαμε όσα μάθαμε στην πέραν του κορονοϊού καθημερινότητά μας, με αποτέλεσμα να παραμένουμε ευάλωτοι, θύματα του ενθουσιασμού με τον οποίο υποδεχθήκαμε εορτές ελεύθερες, υποτίθεται, από υγειονομική απειλή.

ΣΤΑΘΕΡΟΣ παρονομαστής οι σπάνιας ηπιότητας καιρικές συνθήκες. Μια αντιφατική κατάσταση, σύμφωνα με την οποία ο καλός καιρός δεν είναι καλό νέο για τα υδάτινα αποθέματα που έχουμε ανάγκη για το προσεχές καλοκαίρι.

ΔΕΝ συζητάμε μόνο για τον καιρό, αλλά και για τις εκλογές. Για τις ημερομηνίες τους, σ’ αυτή τη φάση. Είναι νωρίς να διακρίνουμε εάν θα άρουν φωτιά οι πολίτες για τη διπλή, κατά πάσα πιθανότητα δοκιμασία που επέρχεται. Αυτό θα είναι το στοίχημα για την κυβέρνηση, πρωτίστως: Οσο ισχυρότερο ρεύμα συγκεντρώσει υπέρ της στον πρώτο γύρο, τόσο περισσότερο αναπόδραστη θα καταστήσει τη νίκη της στον δεύτερο, με όρους αυτοδυναμίας ή έστω αποφασιστικής επιβολής.

ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ; Εκεί οι κάλπες αργούν, σχετικά, όμως οι ζυμώσεις έχουν ξεκινήσει. Τα δείγματα είναι αμφιλεγόμενα. Από τη μια βλέπουμε φιλοδοξίες σε ένα πλαίσιο πολιτικό, δημιουργικό, δημοκρατικής αντιπαράθεσης. Από την άλλη, βλέπουμε διαθέσεις για χτυπήματα κάτω από τη μέση, τοξικά βέλη, τοπίο καταστροφής, με πρωταγωνιστές… τους δευτεραγωνιστές, που βλέπουν ότι μόνο με τέτοιες συνθήκες θα μεγαλώσει ο ίσκιος τους.

Η ΚΑΛΗ χρονιά, πάντως, εξαρτάται από τον καθένα μας και τη στάση του απέναντι στις προκλήσεις των καιρών.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments