Υπόθεση τοκογλυφίας: Και η Πάτρα μέσα σε ογκώδη δικογραφία – Πως λειτουργούσε το κύκλωμα

Σε 12.250 σελίδες περιγράφεται ένα τεράστιο κύκλωμα σε όλη τη χώρα

ΠΑΤΡΑ

Μια δικογραφία στην Εισαγγελία της Αθήνας, που αριθμεί 12.250 σελίδες και μέχρι πρότινος βρισκόταν σε… ακινησία, έχει πλέον προκαλέσει ανησυχία σε μεγάλο τοκογλυφικό κύκλωμα, διότι ο εισαγγελέας καλεί υπόπτους να καταθέσουν απολογητικά υπομνήματα.

Το κύκλωμα εκτείνεται σε μεγάλες πόλεις της χώρας (ανάμεσά τους η Λάρισα, τα Γιάννινα, η Πάτρα κ.ά.) και στη δικογραφία είναι καταγεγραμμένα τα ονόματα επιφανών επιχειρηματιών της πρωτεύουσας και των μεγάλων πόλεων που προαναφέραμε, όπως και άλλων μικρότερων περιοχών της χώρας.

Ολοι, βρέθηκαν «τυλιγμένοι σε μια κόλλα χαρτί» μετά το «σκάσιμο» πολλών επιταγών στη Λάρισα, από «ουρά» του κυκλώματος που ο ένας δάνειζε στον άλλο μέχρις ότου φτάσει το ποσό με τόκο 12% στον τελικό παραλήπτη!

Ο,τι «έσκασε» στη Λάρισα, προκάλεσε δεκάδες «καραμπόλες» στην Αθήνα, την Πάτρα, τα Γιάννινα, την Κόρινθο, τη Λαμία και αλλού και ήδη η Εισαγγελία της Αθήνας έχει κλητεύσει δεκάδες πρόσωπα για κατάθεση.

Οι «ευυπόληπτοι» επιχειρηματίες – τοκογλύφοι, για να μην κινούν υποψίες, είχαν ως «μπροστινούς» κυρίως ανθρώπους της νύχτας και μπράβους. Από δικαστικές πηγές η συγκεκριμένη δικογραφία «χαρακτηρίζεται «πολυδαίδαλη, με εκατοντάδες διαδρομές εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν διακινηθεί από κορυφαίους τοκογλύφους της χώρας»!

Η πολύκροτη υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και φυσικά δεν έχουν ασκηθεί ακόμη διώξεις, γι’ αυτό και η δημοσιογραφική προσέγγιση γίνεται με προσοχή, χωρίς αναφορά ονομάτων, ούτε καν «φωτογραφία» των εμπλεκόμενων.

Τέλος, αξίζει ν’ αναφερθεί ότι στη δικογραφία εμπεριέχονται και τα ονόματα δύο τουλάχιστον αξιωματικών της ΕΛΑΣ, των οποίων ερευνάται το ενδεχόμενο να έχουν διευκολύνει με τον… τρόπο τους την άνομη δράση του κυκλώματος τοκογλυφίας.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Papartexas
Papartexas
2 μήνες πριν

Τι Γιάννινα είναι αυτό πάλι;


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ