Ζαχαράκη: «Δεν καταργούνται οι πανελλαδικές» – Από πότε θα μετρούν οι βαθμοί του Λυκείου
Η Σοφία Ζαχαράκη έδωσε συνέντευξη στη Σταματίνα Τσιμτσιλή και το Happy Day και μίλησε για το εθνικό απολυτήριο, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τις πανελλαδικές.
Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον ALPHA για το εθνικό απολυτήριο, ξεκαθάρισε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν καταργούνται.
Όπως τόνισε, το λύκειο έχει μετατραπεί σε προθάλαμο των πανελλαδικών, δημιουργώντας ερωτήματα για το αν η βαθμολογία σε μία τριωρίωρη εξέταση αντικατοπτρίζει επαρκώς την προσπάθεια των μαθητών. Για τον λόγο αυτό, από το 2029 θα λαμβάνονται υπόψη και οι βαθμοί των τριών τάξεων του λυκείου.
Η υπουργός υπενθύμισε ότι οι πανελλαδικές για τα Γενικά Λύκεια θα ξεκινήσουν στις 29 Μαΐου, ενώ για τα ΕΠΑΛ στις 30 Μαΐου.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πού πάνε τελικά οι κάλτσες που χάνονται στο πλυντήριο;
Κι άλλοι AI agents της OpenAI ξέφυγαν από τον έλεγχο τι αποκαλύπτεται
Ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Πατρών στο Ράλι Ιονίου ΦΩΤΟ
Πόσο επικίνδυνα είναι τα πλαστικά παπούτσια τύπου Crocs που φοράς το καλοκαίρι;
Τραβάς λάθος φωτογραφίες με το κινητό σου – πώς να το διορθώσεις με το RAW
Eμφάνιση της Στέγης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας στον Κρίνο ΦΩΤΟ
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν μειώνεις τη ζάχαρη για 30 ημέρες
Ποια ζώδια του Αέρα θα έχουν επιτυχία και χρήμα στις 11 Αυγούστου!
