ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Χοιρινό ρολό γεμιστό με μήλο

Χοιρινό ρολό γεμιστό με μήλο



Υλικά για 4 άτομα

Για το χοιρινό

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 πράσινα μήλα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
1 κιλό περίπου χοιρινό φιλέτο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/3 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
Για τη σως

3 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

Εκτέλεση

Για το χοιρινό

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι. Προσθέτετε τα μήλα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε 5 λεπτά.
Προσθέτετε ξύδι και δεντρολίβανο, μαγειρεύετε για 1 λεπτό και πασπαλίζετε με το πιπέρι.
Χαράζετε βαθιά το χοιρινό με ένα μαχαίρι κατά μήκος και με τα χέρια σας το ανοίγετε στη μέση χωρίς να το κόψετε.
Στη συνέχεια απλώνετε μια μεμβράνη πάνω από το χοιρινό και το κοπανάτε με το σφυρί μέχρι να γίνει επίπεδο φιλέτο με ομοιόμορφο πάχος.
Ανοίγετε το φιλέτο και το γεμίζετε με το μείγμα του μήλου. Διπλώνετε σε ρολό το χοιρινό και δένετε το ρολό με σπάγκο.
Στη συνέχεια σε ζεστό τηγάνι ροδίζετε το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 2- 3 λεπτά.
Τοποθετήστε το χοιρινό σε ένα ταψί και μαγειρέψτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά με αντιστάσεις.
Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε το για 5 λεπτά πριν το κόψετε.

Για τη σως

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το μέλι με τη μουστάρδα μέχρι να γίνει ένας απαλός χυλός. Τέλος ραντίζετε το χοιρινό με τη σως και σερβίρετε.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 09:31]  Ζυμαρικά με κρέμα γάλακτος και...
[χθες 10:20]  Πατατοσαλάτα με μπέικον και...
[χθες 12:07]  Σαλάτα κοτόπουλο με αβοκάντο
[χθες 12:43]  Μπρόκολο στο φούρνο με κρέμα...
[χθες 10:51]  Πίτσα με βάση γλυκοπατάτας
[χθες 11:38]  Ταρτάκια με γραβιέρα και μανιτάρια
[χθες 10:17]  Μακαρονάδα με σάλτσα τομάτας
[χθες 12:20]  Πρέτσελ λουκανικοπιτάκια








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [04:00:24]