ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Φρουτάλια Άνδρου

Φρουτάλια Άνδρου



ΥΛΙΚΑ

4 μέτρια λουκάνικα (όχι πολύ μεγάλα, για να μη γίνει πολύ βαρύ)

2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες

1 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί τριμμένο (βολάκι ανδριώτικο ή ξερή μυζήθρα με κεφαλοτύρι)

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

8 αυγά

1/2 ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

αλάτι-πιπέρι

λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε λάδι ίσα να καλύψει τον πάτο και τσιγαρίζουμε τα λουκάνικα.

Τα βγάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει το λίπος.

Προσθέτουμε λίγο λάδι στο τηγάνι, βάζουμε τις αλατισμένες πατάτες και τις τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε το περισσότερο λάδι.

Χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε τον δυόσμο ή τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Ξαναβάζουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι τοποθετώντας τα ανάμεσα στις πατάτες.

Περιχύνουμε με το μείγμα, κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και ψήνουμε τη φρουτάλια σε μέτρια φωτιά.

Τσεκάρουμε αν ψήθηκε από κάτω με μια σπάτουλα.

Αναποδογυρίζουμε το τηγάνι ώστε να πέσει η φρουτάλια στο καπάκι και μετά τη βάζουμε ξανά στο τηγάνι για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Τη βάζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε με χωριάτικο ψωμί, σαλάτα ή ότι άλλο επιθυμούμε.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 12:46]  Κεφτεδάκια φούρνου με πατάτες
[χθες 12:36]  Τάρτα με καραμελωμένες μπανάνες
[χθες 21:15]  Πιτσάκια με βάση από μελιτζάνα
[χθες 18:46]  Σπιτικό πεϊνιρλί
[χθες 08:35]  Ένας Έλληνας στην προεδρία της...
[χθες 12:35]  Ισπανική τορτίγια
[χθες 10:07]  Σαλάτα με σύκα και κατσικίσιο τυρί
[χθες 22:58]  Σπαγγέτι με ελιές και κάππαρη








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [04:07:58]