ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Ισπανική τορτίγια

Ισπανική τορτίγια



Υλικά

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 μέτριες πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες (περίπου 3 χιλιοστά)
5-6 αυγά
1/2 λίτρο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε πρώτο σε ένα βαθύ τηγάνι που έχει κάψει καλά, αφού προσθέσουμε το ελαιόλαδο
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και αφήνουμε τα υλικά 15' περίπου λεπτά να ψηθούν τα υλικά. Γυρίζουμε 2-3 φορές τις πατάτες στο ενδιάμεσο
Βγάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ όπου έχουμε σπάσει τα αυγά και ανακατεύουμε, χωρίς να χτυπήσουμε τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 15' λεπτά περίπου
Σε αντικολλητικό σκεύος που έχει κάψει ρίχνουμε την ομελέτα, και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 1' λεπτό και στη συνέχεια σε μέτρια φωτιά για άλλα 2' λεπτά. Αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου.
Ψήνουμε πάλι για 1' λεπτό σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια δύο -τρία λεπτά ακόμη σε μέτρια φωτιά.

Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση












Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [05:16:56]