ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Τάρτα με καραμελωμένες μπανάνες

Τάρτα με καραμελωμένες μπανάνες



Υλικά

50 γρ. βούτυρο
1 φασόλι βανίλιας, ανοιγμένο στα δύο (κρατάς τους σπόρους) ή 2 βανιλίνες
1/2 κ.γ. κόκκους ροζ πιπέρι κοπανισμένους
1/2 κ.γ. κόκκους μαύρο πιπέρι κοπανισμένους
100 γρ. καστανή ζάχαρη
6 μεγάλες ώριμες μπανάνες καθαρισμένες
1 φύλλο σφολιάτας ή ειδικό για τάρτες

Εκτέλεση

Προθερμένουμε το φούρνο στους 200oC
Απλώνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα ρηχό τηγάνι 20εκ με λαβή που μπαίνει στο φούρνο. Ρίχνουμε τους σπόρους και το φασόλι της βανίλιας και πασαπαλίζουμε με το 1/3 της ποσότητας των πιπεριών
Τέλος, ρίχνουμε τη ζάχαρη, παπασλίζοντας σε όλο τον πάτο του ταψιού
Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια 3-4 εκατοστά και τις απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη ζάχαρη. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα πιπέρια
Στο μεταξύ απλώνουμε το φύλλο σε στρογγυλό πιάτο με διάμετρο μεγαλύτερη από εκείνη του ταψιού, κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα και σκεπάζουμε τις μπανάνες. Βυθίζουμε το φύλλο στην άκρη του τηγανιού. Με ένα μαχαιράκι τρυπάμε το φύλλο σε διάφορα σημεία
Βάζουμε το τηγάνι σε μάτι που καίει για 3-4 λεπτά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Στο μεσοδιάστημα ανακινούμε απαλά να μην κολλήσει η καραμέλα εως ότου αρχίσει να κάνει φουσκάλες στα πλάγια
Μεταφέρουμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε για 30' με 35' λεπτά να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Αφήνούμε την τάρτα να σταθεί για 10′ λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε πιατέλα

Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 16:00]  Τι θα σας συμβεί εάν τρώτε ένα...
[χθες 15:15]  Σαλάτα και δίαιτα είναι δύο...
[χθες 11:50]  Να δοκιμάσει το παιδί νέα τρόφιμα
[χθες 11:11]  Σαλάτα του Καίσαρα με μπέικον
[χθες 12:40]  Καγιανάς με πιπεριές και τυριά
[χθες 11:33]  Σαλάτα με φακόρυζο
[χθες 09:28]  Κεφτεδάκια στο φούρνο
[χθες 12:04]  Μπιφτέκι κοτόπουλο με παρμεζάνα








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [04:33:15]