ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κοτόπουλο παναρισμένο σε λευκό και μαύρο σουσάμι

Κοτόπουλο παναρισμένο σε λευκό και μαύρο σουσάμι



Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλο (2 στήθη κομμένα και ανοιγμένα)
2 μεγάλα αυγά
½ φλιτζάνι σουσάμι λευκό και μαύρο
½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 φλιτζάνι αλεύρι
Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη. Για πιο ζουμερό αποτέλεσμα, μπορούμε να αφήσουμε τα στήθη από βραδύς σε νερό με αλάτι και μυρωδικά
Ετοιμάζουμε τρία μπολ. Στο ένα βάζουμε το αλεύρι, στο δεύτερο χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και στο τρίτο αναμειγνύουμε σουσάμι, φρυγανιά και μια πρέζα μοσχοκάρυδο.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος να ζεσταθεί
Στο μεταξύ βουτάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο αλεύρι, στη συνέχεια στο αυγό και τέλος στο μείγμα με το σουσάμι, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά το κρέας. Τινάζουμε τυχόν παραπάνω σουσάμι και φρυγανιά και βάζουμε στο τηγάνι
Ψήνουμε για 2-3' λεπτά από κάθε πλευρά και βγάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί να στραγγίξει το λάδι. Σερβίρουμε με τη γαρνιτούρα της επιλογής μας
Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[12:21]  Ντοματόσουπα με βασιλικό
[χθες 09:31]  Ζυμαρικά με κρέμα γάλακτος και...
[χθες 10:20]  Πατατοσαλάτα με μπέικον και...
[χθες 12:07]  Σαλάτα κοτόπουλο με αβοκάντο
[χθες 12:43]  Μπρόκολο στο φούρνο με κρέμα...
[χθες 10:51]  Πίτσα με βάση γλυκοπατάτας
[χθες 11:38]  Ταρτάκια με γραβιέρα και μανιτάρια
[χθες 10:17]  Μακαρονάδα με σάλτσα τομάτας








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [16:56:41]