ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Ντοματόσουπα με βασιλικό

Ντοματόσουπα με βασιλικό



Υλικά για 8 άτομα

1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. πιπέρι
2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό
800 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες (ή στον τρίφτη)
6 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
2 φύλλα φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

Τοποθετείστε μία κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά, ρίξτε το λάδι, το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο και σοτάρετε για τρία λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να μαραθούν.
Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, τον πελτέ ντομάτας, το βασιλικό και τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη μαγειρική σόδα και το θυμάρι και τέλος το ζωμό λαχανικών, ανακατέψτε και αφήστε να πάρει μία βράση.
Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 15 λεπτά.
Αφαιρέστε το καπάκι και τα φύλλα θυμαριού.
Χρησιμοποιείστε το ραβδομπλέντερ για να χτυπήσετε τη σούπα μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή.
Αφήστε να κρυώσει για λίγο και σερβίρετε γαρνίροντας με λίγο φρέσκο βασιλικό.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 11:24]  Κρεμμυδόσουπα ογκρατέν
[χθες 11:20]  Ριζότο με καλαμαράκια και γαρίδες
[χθες 11:07]  Μπουτάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα...
[χθες 10:11]  Μελομακάρονα χωρίς ψήσιμο
[χθες 10:11]  Ριζότο με μανιτάρια
[χθες 12:21]  Σουβλάκια κοτόπουλου με σως...
[χθες 11:11]  Φετουτσίνι με βούτυρο και παρμεζάνα
[χθες 09:42]  Βολοβάν με κοτόπουλο και παρμεζάνα








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [02:56:20]