ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Συνταγή για πίτα από σουβλάκι

Συνταγή για πίτα από σουβλάκι



Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι κίτρινο για ψωμί
9 γρ. (1 φακελάκι) ξηρή μαγιά
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
300 γρ χλιαρό νερό
Επιπλέον αλεύρι για το άνοιγμα της πίτας

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια μπασίνα. Προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
Ρίχνουμε το νερό χλιαρό στα υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια ζυμώνουμε ελαφρά ώσπου να μην κολλάει η ζύμη
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα να δράσει η μαγιά
Αναπιάνουμε το ζυμάρι, το ζυμώνουμε λίγο (θα ξεφουσκώσει μην σας ανησυχεί) και χωρίζουμε σε 7-8 κομμάτια. Ακουμπάμε σε αλευρωμένη επιφάνεια αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 10' λεπτά
Παίρνουμε ένα, ένα τα ζυμάρια και ανοίγουμε την πίτα περίπου 15 εκ με τα χέρια μας. Αν σας βολεύει πασπαλίστε μια επιφάνεια με αλεύρι και ανοίξτε τη ζύμη με ένα μπουκάλι ή πλάστη
Οι πίτες είναι έτοιμες. Μπορούμε να τις ψήσουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι ή βούτυρο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Μπορούμε φυσικά να τις ψήσουμε και στην τοστιέρα ή στο γκριλ του φούρνου, φροντίζοντας να γυρίσουμε στην τελευταία περίπτωση, όταν πάρουν χρώμα
Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[10:51]  Συνταγή για κλασικό ριζόγαλο
[χθες 13:53]  Ψαρόσουπα
[χθες 10:51]  4+1 χορταστικές σαλάτες
[χθες 11:15]  4+1 συνταγές για κέικ
[χθες 12:03]  Πίτσα με σπανάκι
[χθες 11:07]  Κεφτεδάκια μανιταριών
[χθες 09:40]  Μπακαλιάρος με κουρκούτι μπίρας
[χθες 22:03]  Σκορδαλιά σε 3 παραλλαγές








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [12:55:53]