4 πράγματα που πρέπει να συζητήσετε πριν τον γάμο

Εάν ο γάμος είναι στα σχέδιά σας, καλό είναι να έχετε συζητήσει προηγουμένως τα παρακάτω 4 σημαντικά θέματα.

γάμος-συζήτηση-ζευγάρι Φωτογραφία από Sandro Crepulja (pexels.com)

Το να βρίσκεις έναν άνθρωπο με τον οποίο να θες να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου μαζί του, (υποθέτω) πως είναι ένα από τα ομορφότερα συναισθήματα του κόσμου.

Δεν μου έχει συμβεί ακόμα, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω από προσωπική εμπειρία, όμως όλα τα βιβλία που διαβάζω καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα.

Είτε θέλεις να παντρευτείς με αυτόν τον άνθρωπο, είτε όχι.

Γιατί και ο γάμος δεν είναι απαραίτητα η κατάληξη που θα έχει κάθε μεγάλη και «καρμική» σχέση στην πορεία μας. Υπάρχουν και εκείνα τα ζευγάρια που προτιμούν να συνυπάρχουν μέχρι το τέλος της ζωής τους με έναν λίγο πιο «ελεύθερο» τρόπο, χωρίς απαραίτητα να το κάνουν «επίσημο».

via GIPHY

Εάν όμως, εσύ και ο σύντροφος σου βαδίζετε σε αυτό το μονοπάτι και μάλλον σύντομα ή σε λίγους μήνες από τώρα, θα ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας ή του δημαρχείου, καλό είναι να έχετε συζητήσει προηγουμένως τα παρακάτω 4 σημαντικά θέματα.

4 πράγματα που πρέπει να συζητήσετε πριν τον γάμο

Κανένα από αυτά τα ζητήματα στην πραγματικότητα δε χρειάζεται να λειτουργεί ως ταμπού ή ως ένα αμήχανο topic ανάμεσα σε σένα και τον σύντροφό σου, ειδικά από τη στιγμή που έχετε αποφασίσει να μοιραστείτε τις ζωές σας.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχετε καλλιεργήσει μία πραγματική συναισθηματική ασφάλεια και άνεση ανάμεσά σας, οπότε με σεβασμό, ενδιαφέρον και φροντίδα ο ένας για τον άλλον, μπορείτε να συζητήσετε και τα παρακάτω πριν από το «μεγάλο βήμα».

1. Εάν θέλετε ή όχι να αποκτήσετε παιδιά

Προσωπικά, θεωρώ ότι αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα, για τα οποία ένα ζευγάρι οφείλει να συζητά ανοιχτά και με κάθε ειλικρίνεια. Πρωτίστως, γιατί θεωρώ ότι το να φέρνεις παιδιά στον κόσμο δεν είναι μία εύκολη απόφαση ή που μπορείς να πάρεις ελαφρά τη καρδία και δεύτερον, γιατί μπορεί να διαλύσει ή να δυναμώσει σχέσεις.

Είναι ένα προφανές ζήτημα που οφείλουν να αναλύουν δύο σύντροφοι πριν αποφασίσουν το στάδιο του γάμου, όμως συνήθως αυτή η συζήτηση τείνει να είναι λίγο αόριστη, χωρίς απαραίτητα να καταλήγει σε κάποιες αποφάσεις ή συμπεράσματα.

Για παράδειγμα, πολλά ζευγάρια παντρεύονται με τον έναν σύντροφο να είναι απόλυτα σίγουρος πως θέλει παιδιά και τον άλλον να βρίσκεσαι κάπου στο ενδιάμεσο. Και συνήθως ο σύντροφος που είναι απόλυτα σίγουρος, ευελπιστεί πως κάπου στην πορεία ο άλλος θα αλλάξει γνώμη ή θα θελήσει να αποκτήσει παιδιά, μόνο και μόνο για να σώσει τον γάμο.

Κάτι που υπάρχει περίπτωση να μη συμβεί ποτέ, πιο πιθανό είναι να «πέσει» στην πλευρά τού να μην αποκτήσει ποτέ παιδιά, κάτι που θα οδηγήσει σε έντονες διαμάχες εντός της σχέσης και εχθρικότητα ανάμεσα στους συντρόφους.

Οπότε εάν εσύ ή ο σύντροφός σου δεν είστε απόλυτα στην ίδια σελίδα για αυτό το ζήτημα, κάνε τις δύσκολες ερωτήσεις: «Θα μπορούσες να αποκτήσεις παιδιά εάν εγώ το ήθελα πολύ;», «πόσο προετοιμασμένος είσαι να συμβιβαστείς σε αυτό το κομμάτι;».

γάμος-παιδιά-σύντροφος

Φωτογραφία από Снежана (pexels.com)

2. Τα οικονομικά

Καμία ντροπή και κανένα ταμπού. Εάν πρόκειται να «χτίσετε» από κοινού ένα σπίτι, πόσω μάλλον μία οικογένεια, πρέπει να είστε άνετοι να συζητάτε ανοιχτά και για τα οικονομικά σας. Ειδικότερα εάν υπάρχουν διαφορές στα εισοδήματά σας ή εάν ακολουθείτε έναν τρόπο ζωής που μπορεί να μη λειτουργεί το ίδιο σε βάθος χρόνου.

Καλό είναι επίσης, να αναλύσετε τις προσδοκίες σας σχετικά με τα οικονομικά. Έχεις μία ρεαλιστική οπτική της οικονομικής δύναμης του συντρόφου σου; Μπορεί το lifestyle του να δημιουργήσει προβλήματα σε 10 χρόνια από τώρα ή αντίστοιχα, το δικό σου; Υπάρχουν χρέη, για τα οποία θα έπρεπε να έχεις γνώση πριν πεις το μεγάλο «ναι»;

Θες να είστε απολύτως ξεκάθαροι πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

3. Σεξουαλικές προσδοκίες

Μέσα στα χρόνια, οι σεξουαλικές μας επιθυμίες και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το σεξ, μπορεί να διαφοροποιούνται ακόμα και εάν είμαστε με τον ίδιο σύντροφο. Οπότε, καλό θα ήταν να συζητήσετε ανοιχτά για τις προσδοκίες που έχετε ο ένας από τον άλλον σε αυτό το κομμάτι.

Η σεξουαλική σας χημεία είναι σημαντική, η συμβατότητα εάν προτιμάς, και αναλύοντας αυτήν, είναι ένας τρόπος να αναλύσετε τη σχέση σας, αφού η σεξουαλική επικοινωνία λειτουργεί σαν ένα είδος βαρόμετρου.

Αισθάνεσαι αγάπη και πάθος από τον σύντροφό σου; Αισθάνεται το ίδιο και εκείνος από τη δική σου πλευρά;

Υπάρχει πιθανότητα να θέλετε να πειραματιστείτε περισσότερο στον σεξουαλικό τομέα; Θα σκεφτόσασταν έναν ανοιχτό γάμο ή προτιμάτε αποκλειστικότητα; Αυτού του είδους οι συζητήσεις θα δυναμώσουν τη σύνδεσή σας.

σεξ-γάμος

Φωτογραφία από cottonbro studio (pexels.com)

4. Σόλο χρόνος

Ο καθένας και η καθεμία από εμάς έχει μία διαφορετική θεώρηση του προσωπικού χρόνου και μπορεί ανάμεσα σε δύο συντρόφους ο ένας να προτιμά αρκετό χρόνο μόνος με τον εαυτό του και ο άλλος να θέλει ακριβώς το αντίθετο,  επικοινωνία και συνύπαρξη σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο.

Το πώς θέλετε να περνάτε τον προσωπικό σας χρόνο είναι μία σημαντικότατη συζήτηση πριν παντρευτείτε, ακόμα και πριν συγκατοικήσετε. Η ανάγκη για προσωπικό χώρο και όρια μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητα και να δημιουργήσει προβλήματα εάν δεν συζητηθούν όλα.

Μπορεί ο ένας να αισθάνεται πως δεν παίρνει την προσοχή που θα ήθελε και ο άλλος πως χρειάζεται περισσότερο χωροχρόνο και τα όριά του δε γίνονται σεβαστά.

Όπως καταλαβαίνεις, το να προχωρήσεις σε αυτό το wedding bliss δεν είναι ένα απλό βήμα, γιατί οφείλεις να έχεις και μία δόση ρεαλισμού, όχι μόνο ρομαντισμού για τον σύντροφό σου.

Ακόμα και εάν συζητώντας για όλα τα παραπάνω, αισθανθείς πως δεν συμφωνείτε απόλυτα, το σημαντικό είναι να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο ασφάλειας, για να μπορέσετε να εκφράσετε τις επιθυμίες και τις προσδοκίες σας, χωρίς κριτική, χωρίς εντάσεις και ψάχνοντας την κοινή οδό που θα σας κρατήσει μαζί.

Εξάλλου, η επικοινωνία είναι κάτι που θα βοηθήσει τον γάμο σας να αντιμετωπίσει ό,τι κι αν έρθει μπροστά σας, οπότε… Να η ευκαιρία για practice!

 

Με πληροφορίες από theurbandater.com

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ