Καλάβρυτα: Στο “Τρίτσης” το έργο αγροτικής οδοποιιάς Άνω Λουσοί – Λιθαράκια – Λεύκα

Η βελτίωση του δικτύου πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τον Δήμο Καλαβρύτων.

Καλάβρυτα: Στο "Τρίτσης" το έργο αγροτικής οδοποιιάς Άνω Λουσοί - Λιθαράκια - Λεύκα

Με τ απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών χρηματοδοτείται ο Δήμος Καλαβρύτων με ποσό 2.856.572,37€ για την υλοποίηση της πράξης «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ».

Συγκεκριμένα ο Δήμος συμμετείχε στην Πρόσκληση 05 του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης με τίτλο «Ανάπτυξη της υπαίθρου-Αγροτική Οδοποιία» στον άξονα προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών»

Η πρόταση που ωρίμασε και υπέβαλε ο Δήμος περιλαμβάνει δύο υποέργα και συγκεκριμένα:

Το υποέργο «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΑΝΩ ΛΟΥΣΟΙ – ΛΙΘΑΡΑΚΙΑ – ΛΕΥΚΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» προϋπολογισμού 1.163.187,40 πλέον ΦΠΑ 24% που αφορά την βελτίωση του δρόμου Λουσοί-Λιθαράκια-Λεύκα του Δήμου Καλαβρύτων.

Πρόκειται για υφιστάμενο αγροτικό χωματόδρομο κακής βατότητας, ο οποίος κατά την χειμερινή περίοδο είναι συχνά απροσπέλαστος. Σκοπός του έργου είναι η ευκολότερη πρόσβαση των αγροτών προς τα βοσκοτόπια και τις κτηνοτροφικές και
γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους. Εκτός αυτού η κατασκευή του έργου θα διευκολύνει και τις μετακινήσεις μεταξύ των οικισμών της περιοχής.

Το υποέργο : «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» προϋπολογισμού 1.140.500 πλέον ΦΠΑ 24%

Με σκοπό την αναβάθμιση του αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου θα πραγματοποιηθεί προμήθεια έτοιμου σκυροδέματος C16/20, αμμοχάλικου οδοστρωσίας και χαλύβδινου δομικού πλέγματος B500C. Θα αναβαθμιστεί, σκυροδετηθεί, δίκτυο 19 περίπου χιλιομέτρων αγροτικής οδοποιίας εντός των ορίων του Δήμου σε προεπιλεγμένες θέσεις.

Η απόφαση ένταξης έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση καθώς η βελτίωση του δικτύου πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τον Δήμο, καθώς αναμένεται να συμβάλει στην ευκολότερη και ασφαλέστερη προσπελασιμότητα των αγροτών και κτηνοτρόφων στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις τους, καθ’ όλη την διάρκεια του
χρόνου, στην βελτίωση και εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων (πρόσβαση μηχανών, εύκολη διακίνηση της παραγωγής κ.λπ.) και κατ’ επέκταση στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ