ΟΗΕ: Εξαπλώνεται η «αναρχία» στη Γάζα

«Υπάρχουν λεηλασίες, τυχαίοι πυροβολισμοί, μάχες για χώρο και για πόρους και βλέπουμε νεαρούς οπλισμένους με ξύλα να επανδρώνουν οδοφράγματα».

Λωρίδα της Γάζας

Η «αναρχία» εξαπλώνεται στη Λωρίδα της Γάζας, με λεηλασίες, δολοφονίες και ανταλλαγή πυρών ενώ ο πληθυσμός βρίσκεται αντιμέτωπος με οξεία ανθρωπιστική κρίση.

Ο Ατζίτ Σουνγκάι, επικεφαλής του OHCHR για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, περιέγραψε δολοφονίες και λεηλασίες καθώς δεν υπάρχει επιβολή του νόμου, κάτι που συνδέεται με τη «διάλυση από το Ισραήλ της δυνατότητας της περιοχής να διατηρηθεί η δημόσια τάξη και η ασφάλεια στη Γάζα».

«Το γραφείο μας έχει καταγράψει καταγγελλόμενες δολοφονίες τοπικών αστυνομικών και εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και τον στραγγαλισμό των προμηθειών που είναι απαραίτητες για την επιβίωση του άμαχου πληθυσμού. Η αναρχία εξαπλώνεται», δήλωσε ο Σουνγκάι, που επέστρεψε από επίσκεψη στη Γάζα.

Σύμφωνα με το newsbeast, ο Τζέρεμι Λόρενς, εκπρόσωπος του OHCHR, δήλωσε ότι οι συνθήκες στη Γάζα «οδήγησαν στην προβλέψιμη και απολύτως αναμενόμενη διάλυση του κοινωνικού ιστού στη Γάζα, φέρνοντας τους ανθρώπους τον έναν ενάντια στον άλλο σε μια μάχη για επιβίωση και διαλύοντας τις κοινότητες».

«Υπάρχουν λεηλασίες, δικαιοσύνη του όχλου, οικονομικός εκβιασμός, οικογενειακές διαμάχες, τυχαίοι πυροβολισμοί, μάχες για χώρο και για πόρους και βλέπουμε νεαρούς οπλισμένους με ξύλα να επανδρώνουν οδοφράγματα», δήλωσε.

 

Διαβάστε επίσης:

Δύο χρόνια και πάλι αναμονή για το τρένο: Νέο αίτημα στην ΕΕ για υπογειοποίηση στην Πάτρα

Τουρκία: Προκαλεί στην 50ή επέτειο από την εισβολή στην Κύπρο

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για τον καύσωνα ,41αρια και τη Δευτέρα

Ψηφιακά προβλήματα προκάλεσαν την ακύρωση πάνω από 1.000 πτήσεων παγκοσμίως

Κυβερνοεπίθεση στο Κτηματολόγιο: Οι χάκερς δεν απέκτησαν πρόσβαση στη Βάση Δεδομένων,ποιες παραβιάσεις διαπιστώθηκαν