Επέστρεψε με χαμόγελα η γυναικεία ομάδα βολει της ΕΑΠ από τη Γερμανία

ΕΑΠ

Σε κάτι παραπάνω από ένα ταξίδι για την απόκτηση εμπειριών στον αθλητισμό αποδείχθηκε τελικά το ταξίδι της γυναίκεια ομάδας βόλεϊ της ΕΑΠ στη Γερμανία.
Η πατρινή ομάδα στο πλαίσιο της ανταλλαγής φιλοξενίας αθλητριών της ΕΑΠ με την γερμανική ομάδα Dingden για αθλήτριες Κ18, βρέθηκε στη γερμανική πόλη για αγώνες.

Ήταν μια ιδέα του υπεύθυνου προπονητή βόλεϊ Νίκου Κορδού σε συνεργασία με τον εκεί προπονητή Arne Ohlms, την οποία αγκάλιασαν η ΕΑΠ και η ομάδα του Dingden, καθώς και οι γονείς των κοριτσιών.
Με αυτό το ταξίδι ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος των κοινών δράσεων στην Ελλάδα (1 έως 6 Απριλίου, και 6 ως 13 Ιουλίου στην Γερμανία).
Η «Πελοπόννησος» μίλησε με τον τεχνικό και υπεύθυνο του τμήματος Νίκο Κορδό ο οποίος δήλωσε: «Στην ΕΑΠ έχουμε ένα όραμα-σχέδιο να οργανώσουμε καλύτερα τις υποδομές ακολουθώντας καλά και επιτυχημένα παραδείγματα στηριζόμενοι στα παιδιά μας.
Πέρα από τα οράματα μας και επειδή οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί πιστεύουμε στην δύναμη της ένωσης της διαφορετικότητας των χαρακτήρων και χαρακτηριστικών και προσπαθούμε να συνθέτουμε μέσω αυτής. Κάτι που έγινε και στην ανταλλαγή φιλοξενίας.

 

ΕΑΠ
Έγιναν κοινές προπονήσεις σε καταπληκτικές εγκαταστάσεις, έπαιξαν και συμμετείχαν σε 2 τουρνουά beach volleyball, έκαναν κανό στους παραπόταμους του Ρήνου.
Έγιναν 4 φιλικοί αγώνες με γειτονική ομάδα του Hûnxe και Blau-Weiss Dingden.
Η ΕΑΠ έχει σαν προτεραιότητα στο νέο της οργανόγραμμα και στόχους για το βόλεϊ των γυναικών να παίζουν όσο γίνεται περισσότερα παιδιά, την ενίσχυση των ακαδημιών με έμπειρο και ικανό έμψυχο δυναμικό ενισχύοντας παράλληλα και την υλικοτεχνική της υποδομή.

 

ΕΑΠ
Για αυτό το λόγο απευθύνουμε κάλεσμα σε νέα κορίτσια να έρθουν στην ΕΑΠ για να ζωντανέψουμε όλοι μαζί την ιστορική ομάδα. Το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου και το πρώτο του Σεπτεμβρίου μπορούν να έρχονται νέα κορίτσια 9 έως 12 ετών να δοκιμάσουν δωρεάν τις δεξιότητες του αθλήματος. Θέλω σημειώσω την αμέριστη συμπαράσταση του συνεργάτη μου Διονύση Μαμάση σε αυτό το εγχείρημα και ο,τι κάνουμε στην ΕΑΠ και τον ευχαριστώ για αυτό».