Ο Αλεξάντερ Πέιν παραβρέθηκε στην επετειακή προβολή του «Πλαγίως» στην Παρασκευή Αιγιαλείας ΦΩΤΟ

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τα Αλώνια της Παρασκευής για να απολαύσει την ταινία που έχει μείνει στη συνείδηση των σινεφίλ ως η κατεξοχήν φιλμική αναφορά στο κρασί, στην ανακάλυψη του εαυτού και στην εμπειρία ως αυτοπραγμάτωση.

ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΕΪΝ SIDEWAYS ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Μια υπέροχη επετειακή προβολή για τα 20 χρόνια της ταινίας «Πλαγίως», πραγματοποιήθηκε στο πανέμορφο ορεινό χωριό της Παρασκευής Αιγιαλείας, παρουσία του σκηνοθέτη Αλέξαντερ Πέιν, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τα Αλώνια της Παρασκευής για να απολαύσει την ταινία που έχει μείνει στη συνείδηση των σινεφίλ ως η κατεξοχήν φιλμική αναφορά στο κρασί, στην ανακάλυψη του εαυτού και στην εμπειρία ως αυτοπραγμάτωση.

ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΕΪΝ SIDEWAYS ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΕΪΝ SIDEWAYS ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΕΪΝ SIDEWAYS ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Αιγιαλείας και το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» – AISFF σε συνεργασία με το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια και την υποστήριξη του Φιλοπροοδευτικού Μορφωτικού Συλλόγου Παρασκευής Αιγιαλείας.

Το ορεινό χωριό της Αιγιάλειας, που είναι γνωστό για του αμπελώνες του, φιλοξένησε την επετειακή προβολή, που συνδυάστηκε με γευσιγνωσία οίνων της περιοχής, με τον Αλεξάντερ Πέιν να εκφράζει την χαρά του για την πραγματοποίηση της προβολής σε ένα τόσο ξεχωριστό σημείο.

ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΕΪΝ SIDEWAYS ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΕΪΝ SIDEWAYS ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΕΪΝ SIDEWAYS ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΕΪΝ SIDEWAYS ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Την προβολή χαιρέτησε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος που εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του ελληνικής καταγωγής με ρίζες από την Αιγιάλεια σκηνοθέτη, ενώ ο συντονιστής του AISFF κ. Θοδωρής Πανουτσόπουλος μίλησε για την εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με τον καταξιωμένο δημιουργό. Ο πρόεδρος του Φιλοπροοδευτικού Μορφωτικού Συλλόγου Παρασκευής κ. Φάνης Λαπαναΐτης ευχαρίστησε τον Αλεξάντερ Πέιν και του προσέφερε τοπικά προϊόντα.

ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΕΪΝ SIDEWAYS ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΕΪΝ SIDEWAYS ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΕΪΝ SIDEWAYS ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Τέλος ο πρόεδρος του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια κ. Άγγελος Ρούβαλης έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή για τη σημασία του οίνου.