Πάτρα: Συνελήφθησαν δυο άνδρες για διακεκριμένες κλοπές

Εξιχνιάστηκαν έξι κλοπές σε οικίες, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι κατηγορούμενοι ανέρχεται στις 13.000 ευρώ περίπου

Πάτρα

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δυο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Η ίδια κατηγορία βαρύνει ακόμη έναν ημεδαπό άνδρα, συνεργό των συλληφθέντων, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι δύο κατηγορούμενοι, χθες πρωινές ώρες εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο, σε οικία ημεδαπής γυναίκας και αφαίρεσαν κοσμήματα, συνολικής αξίας 4.000 ευρώ και άγνωστο χρηματικό ποσό, αποτελούμενο από χαρτονομίσματα δολαρίων ΗΠΑ.

Από την προανάκριση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών διακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι από τις 2/4/2024 έως και τις 23/6/2024 διέπραξαν ακόμη πέντε κλοπές (τρεις τετελεσμένες – δυο απόπειρες) σε οικίες, στην Πάτρα αφαιρώντας κοσμήματα, τιμαλφή και χρήματα, συνολικής αξίας (12.800) ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία επισημαίνεται ότι οι κατηγορούμενοι κατά τη διάπραξη των κλοπών, είχαν διαμοιράσει τους ρόλους τους, εκτελώντας ο ένας χρέη τσιλιαδόρου, ενώ οι έτεροι δυο εισέρχονταν στις οικίες στόχους, τις οποίες διερρήγνυαν με διαρρηκτικά εργαλεία ή χρήση κάρτας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ ο συνεργός των συλληφθέντων έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.