Τροχαίο στη Μεσσηνία: Θρήνος στα Καλύβια Ηλείας για τον 44χρονο στρατιωτικό και τη 12χρονη κόρη του

Είχαν πάει στην Καλαμάτα για να δουν τον 19χρονο γιο της οικογένειας που ορκιζόταν και επέστρεφαν στην Αμαλιάδα

Θρήνος

Στο πένθος έχουν βυθιστεί από το απόγευμα της Παρασκευής τα Καλύβια Ηλείας, όταν αναγνωρίστηκαν οι ταυτότητες των θυμάτων του σοκαριστικού τροχαίου, το οποίο σημειώθηκε στην εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας, στο ύψος της Ελαίας.

Συγκεκριμένα, νεκροί ανασύρθηκαν από το δεύτερο όχημα που παρέσυρε η μοιραία νταλίκα ο 44χρονος Αντώνης Καραβέλλας και η 12χρονη κόρη του, Ιωάννα, με καταγωγή από τα Καλύβια.

Ο 44χρονος, στρατιωτικός στο επάγγελμα υπηρετούσε στην Ρόδο και μαζί με την 12χρονη κόρη του, τον 19χρονο γιο του, καθώς και την 66χρονη γιαγιά τους, επέστρεφαν στην Αμαλιάδα από την Καλαμάτα – όπου είχαν μεταβεί στο στρατόπεδο της πόλης για την ορκωμοσία του 19χρονου. Μάλιστα, ο νεαρός μεταφέρθηκε το Σάββατο διασωληνωμένος από το Παναρκαδικό στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ τραυματισμένη νοσηλεύεται και η 66χρονη γιαγιά.

Θυμίζεται πως από το πρώτο όχημα έχασε τη ζωή του ακαριαία ένας 38χρονος άνδρας, καθώς και ένα κοριτσάκι μόλις ενός έτους.

Πώς έγινε η τραγωδία

O οδηγός της νταλίκας που είχε κατεύθυνση προς την Κυπαρισσία, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα οι δεξιοί τροχοί να βγουν εκτός δρόμου, στο πρανές. Στην προσπάθειά του να επαναφέρει το όχημα στο δρόμο, έστριβε αριστερά το τιμόνι, με τον τράκτορα να περνά στο αντίθετο ρεύμα, να παρασύρει το πρώτο όχημα, να «διπλώνει» στη μέση και να εγκλωβίζει κι ένα δεύτερο όχημα.

Στο τροχαίο ενεπλάκη και ένα ακόμα αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου κατάφερε να σωθεί σαν από θαύμα. Κατάφερε να βγάλει το όχημα του εκτός δρόμου, εξετράπη της πορεία του, όμως, αυτός και οι συνεπιβάτες του, είναι ζωντανοί.

Η περιγραφή του, σοκάρει. «Κοιτούσαμε να δούμε αν είμαστε εντάξει, αν είμαστε ζωντανοί. Είδαμε το πρώτο αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου που ήταν καρφωμένο, το δεύτερο αυτοκίνητο ήταν κάτω από την νταλίκα, πέρασε μια ώρα να καταλάβουμε ότι υπήρχε και δεύτερο αυτοκίνητο εκεί. Ήταν καλυμμένο με την νταλίκα».

Οι πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς» αναφέρουν, πως ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας, πριν από περίπου δύο χρόνια, είχε εμπλακεί και σε άλλο θανατηφόρο τροχαίο στον ίδιο δρόμο, ακριβώς έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Ζαχάρως. Τότε είχε χάσει τη ζωή του ένας ηλικιωμένος.

Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο 19χρονος

Στη ΜΕΘ του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Αθήνα διακομίζεται απο το Παναρκαδικο Νοσοκομείο Τρίπολης ο 19χρονος νεαρός που τραυματίστηκε χθες στο φοβερό τροχαίο που έγινε στην περιοχή της Ελαίας στη Μεσσηνία. Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο υπεβλήθη σε εγχείρηση στο κεφάλι όπου είχε πολλαπλά καταγματα, απο νευροχειρουργό. Η διακομιδή του γίνεται στο 401 αφού ο 19χρονος εκτίει την στρατιωτική του θητεία.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη στο 47ο χλμ. της Ε.Ο. Κυπαρισσίας – Πύργου. Αποτέλεσμα, να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι: ένας 38χρονος, η ενός έτους κόρη του, ένας 44χρονος και η 13χρονη κόρη του. Τραυματίστηκαν σοβαρά, άλλα 5 άτομα.

Ο 19χρονος που έφερε πολύ σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκε αρχικά σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένος στην Καλαμάτα και απο εκεί άμεσα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης καθώς αντιμετωπίζει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Από τα συντρίμμια των οχημάτων ανασύρθηκαν συνολικά τέσσερις νεκροί, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, ένα 12χρονο κορίτσι και ένα βρέφος.