«Κλειστός» τον Αύγουστο

Ο Πέτρος Ψωμάς είναι επικεφαλής δημοτικής παράταξης «σπιράλ».

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών και το Παράρτημα της οδού Φωκαίας δεν θα λειτουργούν από 1η έως 31η Αυγούστου, λόγω ετήσιας απεντόμωσης, απολύμανσης και καθαρισμού των κτηριακών εγκαταστάσεων, αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου.

Δεν θα μπορούσε να είναι πιο αντιπροσωπευτικό της αντίληψης της δημοτικής αρχής για την παροχή υπηρεσιών στους δημότες: απεντόμωση που διαρκεί… 1 μήνα(!), δομή που παύει να προσφέρει για ολόκληρο τον Αύγουστο και η πιο κυνική ομολογία πως ο Δήμος λειτουργεί 11 μήνες (κι αν).

Δυστυχώς ό,τι ισχύει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, ισχύει -κι ας μην ανακοινώνεται- κι αλλού:

Οι εργασίες ανάπλασης της Ανω Πόλης έχουν διακοπεί και κάθε φορά αναζητείται νέα δικαιολογία, «εγκατέλειψε ο εργολάβος», «τελείωσαν τα λεφτά», «φταίει η κυβέρνηση» κ.λπ.

Τα έργα στα Προσφυγικά έχουν σταματήσει. Περιοχές της Πάτρας παραμένουν σκαμμένες και παρατημένες, με σοβαρές συνέπειες για κατοίκους, εμπόρους, επιχειρηματίες εστίασης, διερχόμενους κι επισκέπτες. Το χρονοδιάγραμμα της Μαιζώνος δεν έβγαινε, έτσι κι αλλιώς, τώρα το… έφαγε κι ο Αύγουστος!

Οι διαμαρτυρίες για πλημμελή καθαριότητα και ελλιπή αποκομιδή απορριμμάτων πληθαίνουν.

Στους παραθαλάσσιους οικισμούς -με παραθεριστές, λουόμενους και αυξημένη κίνηση- οι κάδοι έχουν μήνες να πλυθούν και ουδείς αισιοδοξεί πως θα συμβεί τον Αύγουστο.

Ο εκρηκτικός συνδυασμός αδιάφορης νοοτροπίας και κακού προγραμματισμού θα οδηγήσουν σε μακροημέρευση των προβλημάτων, απουσία Δημοτικών Υπηρεσιών και εγκατάλειψη περιοχών στην τύχη τους.

Ελπίζουμε η φιλοσοφία του… «κλειστόν λόγω διακοπών» να μην στοιχίσει σε νέα προβλήματα στην υδροδότηση, σε κενά στην Πολιτική Προστασία και σε ταλαιπωρία των δημοτών.

Είθε, τουλάχιστον, να παραμείνει ανοικτό το Νέο Δημαρχείο γιατί… ακόμα και η έκθεση Ολυμπιακών Ενθυμημάτων -που εγκαινιάστηκε 29 Ιουλίου- διαβάζουμε πως θα διαρκέσει μόνο μέχρι 3 Αυγούστου.

Η ουσία πίσω από τα πολλαπλά μηνύματα είναι ξεκάθαρη: η δημοτική αρχή αποφάσισε ο Δήμος να παραμείνει κλειστός τον μήνα Αύγουστο. Από Σεπτέμβρη, βλέπουμε!