Πάτρα: Απεβίωσε ο επιχειρηματίας Ανδρέας Σκόνδρας, σήμερα η κηδεία

«Εφυγε» ο επιχειρηματίας Ανδρέας Σκόνδρας.

Σκόνδρας

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια των γνωστών επιχειρηματιών Νεκτάριου και Θόδωρου Σκόνδρα, στην Πάτρα, καθώς χθες Πέμπτη 1/08/2024  έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο αγαπημένος τους πατέρας Ανδρέας.

Ο εκλιπών ήταν σπουδαία φυσιογνωμία και πρωτοπόρος για την εποχή του στην επιχειρηματικότητα της πόλης. Σε ηλικία 12 ετών ήρθε στην Πάτρα από το χωριό του την Αγριλιά, εργάστηκε ως σιδεράς και στα 17 του έστησε την πρώτη του επιχείρηση στον ίδιο τομέα. Η μοίρα του ίδιου και της οικογένειάς του αλλάζει μια για πάντα στο 1971 όταν ιδρύει την πρώτη επιχείρηση πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Πάτρα, η οποία βέβαια επεκτάθηκε τα επόμενα χρόνια στις δύο επόμενες γενιές.

Ο Ανδρέας Σκόνδρας

Ο Ανδρέας Σκόνδρας ήταν άνθρωπος της προσφοράς, βοηθούσε τους πάντες, δεν ξέχασε ποτέ από πού ξεκίνησε και πώς κατάφερε να δημιουργήσει τόσα πολλά από το μηδέν.

Με την αγαπημένη του σύζυγο Γεωργία που έμειναν 62 χρόνια μαζί, απέκτησαν τέσσερα παιδιά (Θόδωρος, Νεκτάριος, Ευαγγελία, Μαρία), 10 εγγόνια και τρία δισέγγονα. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Παρασκευή 2/08/2024 από τον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου Αγριλιάς (18.00).

Συλληπητήρια ανακοίνωση εξέδωσαν οι διοικήσεις του Ατρομήτου Πατρών και της ΕΠΣ Αχαΐας.