Επίσημα υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων ο Πέτρος Ψωμάς: «Στόχος να πάμε στον τελικό και να κερδίσουμε»

Ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς, που ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για το Δήμο της Πάτρας, δύο χρόνια πριν τις εκλογές του 2023, απαντά στις ερωτήσεις της «Π»

Ψωμάς

Ο Πέτρος Ψωμάς ανακοίνωσε την Παρασκευή και επίσημα, και πολύ έγκαιρα, ότι θα κατέβει ξανά ως υποψήφιος δήμαρχος Πατρών στις δημοτικές εκλογές του 2023!

Η «Π» απέφυγε, όσο είναι δυνατόν, τις κλασικές και ρουτινιάρικες ερωτήσεις, ευελπιστώντας να μην προκύψουν, μοιραία, και ρουτινιάρικες απαντήσεις!

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Πέτρου Ψωμά στην «Π»:

– Σχεδόν όλοι προβλέπουν με σιγουριά πως ο Πελετίδης δεν χάνει με τίποτα κι από κανέναν. Εσείς πιστεύετε πως μπορεί να χάσει;

Αυτό που ξέρω είναι πως από τη δημαρχία Πελετίδη χάνει η Πάτρα. Και, στον βαθμό που μας αναλογεί, αυτό δεν θα το αφήσουμε να μακροημερεύσει. Είναι το χρέος μας απέναντι στην πόλη και απέναντι στα παιδιά μας. Ναι, θα χάσει! Από τα εγκληματικά του λάθη, που ήρθε η ώρα να αποκαλυφτούν. Ναι, θα ηττηθεί! Από τη λογική, από την ανιδιοτελή αγάπη για την πόλη, από την αφύπνιση των Πατρινών, από μία άλλη πρόταση διακυβέρνησης που θα προτάσσει την Πάτρα.

 

– Αλήθεια, επειδή τις περισσότερες φορές είστε μαζί του ιδιαίτερα οξύς, δεν βρίσκετε τίποτα καλό να ‘χει κάνει για την Πάτρα;

Αρκετά. Εχει κάνει μία εν πολλοίς συνετή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, διαθέτει κοινωνικές ευαισθησίες που συχνά μετατρέπονται και σε πρακτικό επίπεδο, έχει ασχοληθεί με «ξεχασμένες» περιοχές της πόλης και -σε προσωπικό επίπεδο- παραμένει γήινος, ταπεινός και ακούει τον δημότη. Το ότι τον ακούει δεν σημαίνει πως του λύνει και τα προβλήματα.

 

– Πώς εξηγείτε, όμως, την τόσο μεγάλη δημοφιλία του, ενώ όλοι είστε απέναντί του;

Δεν ξέρω αν είναι όλοι απέναντί του! Εχω σοβαρές αμφιβολίες. Μάλλον έχω ενδείξεις και αποδείξεις πως κάποιοι είναι δεμένοι στο άρμα του. Δυστυχώς… Αλλοι πάλι τον σιγοντάρουν κατά καιρούς, με πράξεις και με παραλείψεις τους. Εμείς, ναι, είμαστε απέναντί του. Η δημοφιλία του αισθάνομαι πως οφείλεται στο ότι, όπως λέει ο κόσμος, είναι αγωνιστής και καλός άνθρωπος. Μόνο που, ως αγωνιστής, για την Πάτρα απέτυχε. Οσο για το «καλός άνθρωπος», είναι μεν προϋπόθεση για να υπηρετήσεις τους πολίτες, αλλά από μόνο του δεν αρκεί.

 

– Ποιο κόμμα σάς στηρίζει, έστω άτυπα;

Κανένα, ευτυχώς. Ούτε άτυπα ούτε… τυπικά. Και για να τελειώνουμε μ’ αυτού του τύπου τις εικασίες: Το σπιράλ είναι μια συλλογικότητα πολιτική και υπερκομματική.

 

– Τι απαντάτε σ’ όσους λένε πως έχετε ζητήσει, ανεπίσημα, επίσημο χρίσμα από τη ΝΔ ως υποψήφιός της για τον δήμο, αλλά δεν σας το έδωσε;

Οτι ψεύδονται ασύστολα. Χρίσμα ούτε ζητάμε, ούτε θέλουμε. Από κανέναν. Μόνο των Πατρινών την ψήφο διεκδικούμε, τιμάμε και υπηρετούμε.

 

– Πόσο μπορεί να μεγαλώσει το σπιράλ; Μέχρι να πάει και στον «τελικό» των επόμενων εκλογών;

Και να τον κερδίσει κιόλας. Αυτός είναι ο στόχος. Ξεκάθαρα. Γιατί πιστεύουμε πως έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την Πάτρα που αξίζει να υλοποιηθεί.

 

– Θα δεχόσασταν να συμπράξατε με άλλη δημοτική παράταξη για να χτυπήσετε τον Πελετίδη;

Ο στόχος δεν είναι να χτυπηθεί ο Πελετίδης. Είναι να ηττηθεί το μοντέλο διοίκησης που υπηρετεί. Και για να μην πείτε πως υπεκφεύγω: Ναι, για μια πόλη όπως τη φαντάζομαι (ευρωπαϊκή, σύγχρονη, «έξυπνη», καθαρή, όμορφη, τουριστική, χαρούμενη) θα συνεργαζόμουν με τον οποιονδήποτε.

 

– Εχετε βλέψεις για την κεντρική πολιτική σκηνή;

Ουδεμία.