Ινδονησία: Αντάρτες σκότωσαν πιλότο ελικοπτέρου από τη Νέα Ζηλανδία

Ο 50χρονος πιλότος σκοτώθηκε αμέσως μόλις οι αντάρτες συνέλαβαν τους επιβαίνοντες.

Ελικόπτερο

Αντάρτες στην επαρχία Παπούα της Ινδονησίας σκότωσαν σήμερα έναν πιλότο ελικοπτέρου από τη Νέα Ζηλανδία, ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι οι επιβάτες του είναι ασφαλείς.

Ο 50χρονος πιλότος σκοτώθηκε αμέσως μόλις οι αντάρτες συνέλαβαν τους επιβαίνοντες, όταν το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε μια απομακρυσμένη περιοχή, ανέφερε η αστυνομία σε δήλωση που εξέδωσε.

Οι επιβάτες του ελικοπτέρου ήταν τέσσερις ινδονήσιοι υγειονομικοί και δύο παιδιά, δήλωσε ο Φαϊζάλ Ραμαντάνι, επικεφαλής μιας ειδικής ομάδας της αστυνομίας, η οποία έχει σχηματισθεί για την αντιμετώπιση των αυτονομιστών της Παπούα.

 

18 μήνες μετά ο Μέρτενς κρατείται ακόμη

Το επεισόδιο σημειώνεται σχεδόν 18 μήνες μετά την απαγωγή από αντάρτες ενός άλλου πιλότου από τη Νέα Ζηλανδία, του Φίλιπ Μέρτενς, ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως η οργάνωση, που ευθύνεται για το σημερινό επεισόδιο στην περιοχή Αλάμα της επαρχίας Κεντρική Παπούα, είναι η ίδια οργάνωση που κρατεί τον Μέρτενς.

Ο ανταρτικός Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός της Δυτικής Παπούα (TPNPB) δήλωσε πως δεν έχει λάβει πληροφορίες για το περιστατικό που επικαλείται η αστυνομία και δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να επιβεβαιώσει τον φόνο του πιλότου.

 

Φονικές και πιο συχνές οι επιθέσεις των ανταρτών

Μια χαμηλής έντασης μάχη για ανεξαρτησία από την Ινδονησία μαίνεται στο πλούσιο σε φυσικούς πόρους δυτικό μισό της Παπούα, όπου επιθέσεις από μαχητές της ανεξαρτησίας έχουν γίνει πιο φονικές και πιο συχνές, καθώς προμηθεύονται πλέον καλύτερο οπλισμό.

Εκπρόσωπος του TPNPB δήλωσε προχθές, Σάββατο, ότι η οργάνωση συμφώνησε να απελευθερώσει τον Μέρτενς, ο οποίος απήχθη πέρυσι στις 7 Φεβρουαρίου αφού προσγειώθηκε με ένα μικρό εμπορικό αεροπλάνο στην απομακρυσμένη ορεινή περιοχή της Ντούγκα.

Σύμφωνα με το in.gr, η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας έχει επανειλημμένα ζητήσει την άμεση απελευθέρωσή του και η οργάνωση έχει δώσει στη δημοσιότητα πολλά βίντεο στα οποία ο Μέρτενς ζητάει να υπάρξει μεσολάβηση για τη διεξαγωγή συνομιλιών. Σε ένα από τα βίντεο περιστοιχίζεται από μαχητές Παπούα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας και η νεοζηλανδική πρεσβεία στη Τζακάρτα δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αίτημα να σχολιάσουν το σημερινό επεισόδιο.

 

Διαβάστε επίσης:

Μέση Ανατολή: Το Ιράν εξέδωσε Notam – Πλησιάζουν τα αντίποινα στο Ισραήλ

Διδυμότειχο: Συνελήφθη o 32χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε την σύντροφό του, τι ομολογεί σε βίντεο στο Tik Tok

Καταρρέουν οι διεθνείς αγορές: «Βουτιά» στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία του Nikkei

Σκηνές αγωνίας στην Πλαζ: Οταν οι διασώστες χρειάστηκαν… διάσωση

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στον τελικό του επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη και Αριάδνη Αδαμοπούλου!