Σπίρτζης: «Στα προοδευτικά κόμματα δεν υπάρχει διαγραφή γιατί κάποιο στέλεχος εξέφρασε την άποψή του»

Εχθές, ο κ. Σπίρτζης πρότεινε τη δημιουργία ενός ευρύτερου συνεργατικού προοδευτικού μετώπου, που να ενσωματώνει όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις με στόχο την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ τόνισε πως δεν πρόκειται να παρευρεθεί στη συνεδριάση.

Σπίρτζης

Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία, μετά την καταγγελία που υπέβαλαν 70 μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον του Χρήστου Σπίρτζη. Οι καταγγέλλοντες ζητούν την άμεση διαγραφή του από το κόμμα, κατηγορώντας τον για προσωπική ατζέντα και για «αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά».

Εχθές, ο κ. Σπίρτζης πρότεινε τη δημιουργία ενός ευρύτερου συνεργατικού προοδευτικού μετώπου, που να ενσωματώνει όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις με στόχο την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ τόνισε πως δεν πρόκειται να παρευρεθεί στη συνεδριάση.

Ο πρώην Υπουργός μιλώντας σήμερα στο OPEN, σχολιάζοντας τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε: «Νομίζω ότι αυτό που γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολύ καιρό να υπάρχει με ευθύνη μιας συγκεκριμένης ομάδας μια ενασχόληση στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στα πολιτικά εγκλήματα που κάνει η κυβέρνηση είναι πολύ λάθος τακτική και την πληρώσαμε στις πρόσφατες Ευρωεκλογές».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διαγραφής του με αφορμή την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά από καταγγελία 70 μελών εις βάρος του, «στα δημοκρατικά προοδευτικά κόμματα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει διαγραφή γιατί κάποιο στέλεχος εξέφρασε την άποψή του» υποστήριξε, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «αυτό που γίνεται στην αντιπολίτευση είναι καταστροφικό».

«Θα έπρεπε να έχουν σηκωθεί τα μανίκια κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» τόνισε για την εκκίνηση ενός διαλόγου με κατάληξη «ένα πολιτικό πλαίσιο που θα συμφωνήσουμε», συμπληρώνοντας πως «δεν με ενδιαφέρει. Είναι δευτερεύον θέμα τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ».

Ασκώντας, την ίδια ώρα, κριτική προς την κυβέρνηση, «σε αυτόν τον κατάλογο αποτυχιών της κυβέρνησης, είναι πιστοί στον δογματισμό ότι η κυβέρνηση τα λύνει μόνα της και δεν τα λύνει μόνα της» τόνισε ο πρώην Υπουργός, λέγοντας ακόμη πως «είναι πραγματικά ανέκδοτο να λέμε ότι έχουν λυθεί αυτά τα ζητήματα, είτε αυτό αφορά την ακρίβεια, είτε αφορά την ενέργεια».

Στην ίδια κατεύθυνση, «η κριτική που ασκούσε η ΝΔ μπροστά στο νόμο Κατρούγκαλου υπήρχε πραγματικά παιχνίδι μπροστά σε αυτό που συμβαίνει τώρα» δήλωσε, ενώ εξήγησε στο θέμα των υποκλοπών πως ειδικά για το Predator «δεν έγινε ερώτημα στους ιδιώτες ποιοι τους ζήτησαν να στείλουν τα μηνύματα παγίδευσης. Ποιοι το ζήτησαν, με ποια αμοιβή και για ποιους λόγους».

«Ποιο είναι το κοινό που έχω εγώ ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο κ. Χατζηδάκης, επιχειρηματίες, ο αρχηγός και ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων;» διερωτήθηκε ο πρώην Υπουργός, προσθέτοντας πως «άρα εδώ έχουμε ποιο βαθύ πρόβλημα. Δεν υπάρχει πλέον στην Ελλάδα ο διαχωρισμός των εξουσιών», αναφέροντας για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πως «η Δικαιοσύνη λειτουργεί ως κυβερνητική αξιωματούχος και ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου».




«Αν διαγραφώ, για τους λόγους που είναι η καταγγελία, δηλαδή γιατί είπα και λέω δεν σταμάτησα στιγμή να το κάνω, την αποψή μου δημόσια, θα είναι μεγάλη μου τιμή να με διαγράψουν», τόνισε ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στο ΕΡΤΝews. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι δεν θα παραστεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας και συγκεκριμένα απάντησε: «Εγώ δίνω συγχαρητήρια στην Επιτροπή Δεοντολογίας που λειτουργεί 5 Αυγούστου, αλλά δεν έχω διαθεσιμότητα, όπως δεν έχει και ο πρόεδρος».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το ενδεχόμενο λήψης πειθαρχικών μέτρων σε βάρος του Χρήστου Σπίρτζη θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος.

Είναι ορατό ακόμα και το ενδεχόμενο της παραπομπής του προς διαγραφή, ενδεχόμενο για το οποίο πιθανότατα θα ζητηθεί η γνωμοδότηση από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στην επόμενη συνεδρίαση της.