Μαιευτήριο Έλενα: «Κραυγή αγωνίας» από τους εργαζόμενους για έλλειψη πόσιμου νερού

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού βρίσκεται το μαιευτήριο «Έλενα», όπου οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα λόγω της έλλειψης πόσιμου νερού και κλιματισμού.

Έλενα

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού βρίσκεται το μαιευτήριο «Έλενα», όπου οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα λόγω της έλλειψης πόσιμου νερού και κλιματισμού.

Η πρόεδρος των εργαζομένων στο μαιευτήριο «Έλενα» μίλησε στο MEGA το πρωί της Πέμπτης, περιγράφοντας δραματικές σκηνές, με έγκυες γυναίκες να λιποθυμούν και να μην υπάρχει πόσιμο νερό για να τους δώσουν.

«Έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα, το βασικότερο είναι η έλλειψη πόσιμου νερού. Εδώ και 2 μήνες για κάποιον λόγο που δεν ξέρουμε, από τους 29 ψύκτες, οι 3-4 δεν κρίθηκαν ακατάλληλοι και αποσύρθηκαν σχεδόν όλοι. Χωρίς να αντικατασταθούν άμεσα εν μέσω καύσωνα.

‘Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον κακό κλιματισμό η κατάσταση είναι αφόρητη. Λιποθυμά προσωπικό, λιποθυμούν έγκυες, δεν έχουμε νερό να τους δώσουμε και πάμε και αγοράζουμε από το κυλικείο και κοστίζει στο προσωπικό 30 ευρώ τον μήνα, για πόσιμο νερό εμφιαλωμένο», κατήγγειλε η Μαρία Ζησιμάτου στο MEGA.

Και συνέχισε: «Το ίδιο κάνουν και οι γυναίκες που νοσηλεύονται, για να διατηρηθεί δροσερό το νερό το βάζουν στον κλιματισμό που υποτίθεται ότι βγάζει υποτυπώδη ψύξη. Έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα, και εγγράφως, και δια ζώσης στην διοικήτρια, μας απαντά πως θα το διευθετήσει και ότι το έχει δρομολογήσει, όμως ούτε υπογραφές δεν έχει βάλει. Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα από το τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου. Περάσαμε χωρίς πόσιμο νερό, οι ψύκτες είναι ειδικοί. Φιλτράρουν το νερό που έρχεται από το δίκτυο που είναι παλιό. Χωρίς ψύκτες δεν έχουμε πόσιμο νερό».

Σύμφωνα με την ίδια, «το «Έλενα» έχει 3 κτίρια. Αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε σε όλα τα κτίρια. Σε όλο το ”Έλενα” από τους 29 ψύκτες λειτουργούν οι 4. Η κατάσταση είναι δραματική. Το ”Έλενα” είναι η ναυαρχίδα των μαιευτικών γυναικολογικών κέντρων πανελλαδικά. Έχει το καλύτερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην Ελλάδα. Είναι κορυφαίο. Υπάρχει απαξίωση. Το καλύτερο μαιευτήριο στην Ελλάδα καταρρέει.

Επιπλέον έχουμε θέματα με απειλητική συμπεριφορά, δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Έχουμε πρόβλημα και με το πάρκινγκ, είμαστε κάτω από απειλή συνέχεια, δεν μπορούμε να μιλήσουμε», κατέληξε η κυρία Ζησιμάτου.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Εκδιώχνονται 18.000 «αιώνιοι» φοιτητές. Η νέα χρονιά… η τελευταία για τους «ξεχασμένους»

Πατρών-Πύργου: Ποιος είναι ο 45χρονος που διαμελίστηκε στο θανατηφόρο τροχαίο, είχε εμπλακεί σε ακόμη δύο ατυχήματα

Βάρη:Προφυλακιστέος ο 66χρονος που κατηγορείται ότι έβαλε 4 φωτιές, ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν στο σπίτι του

Ποια είναι η γυναίκα που σκοτώθηκε στην Πατρών-Πύργου, είχε έρθει για επίσκεψη σε συγγενείς

Ρέθυμνο: Νέο 112 μετά από αναζωπύρωση της φωτιάς, εκκενώνονται οι οικισμοί Αποδούλου και Αγία Παρασκευή