Η «Αθηνά» έβαλε δύσκολα στην Αχαΐα – Ο καιρός σήμερα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, την Πέμπτη αναμένεται δεύτερο κύμα κακοκαιρίας στην Αχαΐα.

Αχαΐα

Με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες που εκδηλώνονται κατά διαστήματα τις τελευταίες ώρες, δείχνει τις προθέσεις της η κακοκαιρία «Αθηνά» στην Αχαΐα.

Αχαΐα

Δείτε τι έγινε στη Ρήγα Φεραίου, στον πεζόδρομο από το πολύ νερό…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ
Στα Ζησιμέικκα Δυτικής Αχαΐας, αγρότης εγκλωβίστηκε με το όχημά του, εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής, που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής. Για τον απεγκλωβισμό του κινητοποιήθηκαν μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Κατολισθήσεις και πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία του κάμπου, με προβλήματα να καταγράφονται σε Λακκόπετρα και Φράγκα.

ΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝΔΡΩΝ
Στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιφέρεια, πλημμύρισαν δρόμοι και έπεσαν δένδρα. Στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Ιεροθέου, σταθμευμένο ΙΧ καταπλακώθηκε, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν τραυματισμοί. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να επέμβει συνολικά σε 12 περιπτώσεις κοπής και απομάκρυνσης πεσμένων δένδρων. Συγκεκριμένα κλήσεις δέχθηκαν από τις περιοχές Κρύα Ιτεών, Μποζαΐτικα, Κουκούλι, Οθωνος-Αμαλίας και Ακτή Δυμαίων.

ΣΚΑΦΟΣ «ΒΟΜΒΑ»
Στη μαρίνα της Πάτρας, κόπηκαν τα σκοινιά σκάφους με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημίες σε διπλανά, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος βύθισής του.

Πάτρα: Φτερό στον άνεμο το Crazy sea, κίνδυνος να βυθιστεί και να προκληθεί μεγάλη καταστροφή! – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πρόκειται για το εγκαταλελειμμένο πλωτό την επικινδυνότητα του οποίου είχε αναδείξει προ ημερών, αποκλειστικά η «Π», με τους ιδιοκτήτες σκαφών που ελλιμενίζονται στον ίδιο χώρο, να κρούουν το καμπανάκι για το ενδεχόμενο εκτεταμένης θαλάσσιας ρύπανσης, αφού είναι γεμάτο καύσιμα. Χθες βράδυ, πάντως , ενεργοποιήθηκαν Δήμος και αρχές και ασφάλισαν το σκάφος.

Αχαΐα

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των δήμων, η Πυροσβεστική και Αστυνομία μετά και την παράταση ισχύος του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, την Πέμπτη αναμένεται δεύτερο κύμα κακοκαιρίας.