Φωτιά στην Αττική: Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους – Δύο συλλήψεις για πλιάτσικο

Ξεπέρασαν τις 100 οι κατοικίες που υπέστησαν μεγάλες ζημιές και δεν είναι κατοικήσιμες από τη μεγάλη φωτιά που έπληξε τουλάχιστον 8 δήμους της βορειοανατολικής Αττικής.

Φωτιά

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Βορειοανατολική Αττική οι κάτοικοι προσπαθούν να συνέλθουν και να σταθούν στα πόδια τους, ώστε να αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα της επόμενης ημέρας.

Ξεπέρασαν τις 100 οι κατοικίες που υπέστησαν μεγάλες ζημιές και δεν είναι κατοικήσιμες από τη μεγάλη φωτιά που έπληξε τουλάχιστον 8 δήμους της βορειοανατολικής Αττικής.

Πλέον, ο φόβος των κατοίκων, μετά τις αναζωπυρώσεις, μετατοπίζεται στις πλημμύρες που ενδέχεται να έρθουν με τις πρώτες βροχές, ζητώντας καθαρισμό ρεμάτων και κατά προτεραιότητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα.

Οι κάτοικοι άφησαν πίσω τους τα σπίτια που στέγασαν μια ολόκληρη ζωή και τώρα είναι αντιμέτωποι και με επιτήδειους που κάνουν πλιάτσικο στις καμένες περιουσίες τους. Συγκεκριμένα, η Αστυνομία δέχεται καταγγελίες για άτομα που κινούνται ύποπτα στις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική φωτιά στην Αττική με τον φόβο για πλιάτσικο από κατοικίες και επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές να είναι μεγάλος.

Όπως έχει γίνει γνωστό για να προστατευθούν τα κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις, έχουν δοθεί σαφείς εντολές για ενίσχυση των περιπολιών και των ελέγχων από τις δυνάμεις της αστυνομίας και συγκεκριμένα στην Ομάδα ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ και Άμεση Δράση.

Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες στις πληγείσες περιοχές και ελέγχουν αυστηρά τα άτομα που κινούνται ύποπτα ειδικά αν δεν έχουν προφανή λόγο να βρίσκονται στην περιοχή.

Η Αστυνομία έχει προειδοποιήσει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αυστηρότητα και η παρουσία τους στις πληγείσες περιοχές θα παραμείνει συνεχής.

Μάλιστα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν γίνει ήδη δύο συλλήψεις στην Πεντέλη ατόμων που είχαν μπει σε ένα καμένο σπίτι και έκλεβαν είτε κάποια μέταλλα, είτε κάποιες πόρτες.

Επιπλέον, συνελήφθη την Παρασκευή ένας 46χρονος στην Πεντέλη, οποίος εντοπίστηκε επ’ αυτοφώρω να αφαιρεί μεταλλικά αντικείμενα από μια κατεστραμμένη οικία.