Χανιά: Θρήνος για τα τρία νέα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο δυστύχημα – Χαροπαλεύει η 22χρονη

Μια αποτυχημένη προσπέραση στα Χανιά, κατέληξε σε τροχαίο δυστύχημα, με τρεις νεαρούς να σκοτώνονται και μια φίλη τους να δίνει μάχη ζωής σε νοσοκομείο.

Χανιά

Το τροχαίο δυστύχημα στα Χανιά στοίχισε τρεις ζωές, με μια 22χρονη κοπέλα που βρισκόταν μέσα στο μοιραίο αυτοκίνητο, να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Μια αποτυχημένη προσπέραση στα Χανιά, κατέληξε σε τροχαίο δυστύχημα, με τρεις νεαρούς να σκοτώνονται και μια φίλη τους να δίνει μάχη ζωής σε νοσοκομείο. Οι οικογένειες των θυμάτων ετοιμάζονται να συνοδέψουν τα παιδιά τους, στις τελευταίους κατοικίες, την Δευτέρα 19 Αυγούστου του 2024. Οι έρευνες για τις συνθήκες της τραγωδίας συνεχίζονται και όλα δείχνουν ότι ο ΒΟΑΚ βάφτηκε με αίμα εξαιτίας ενός λάθους που αποδείχθηκε μοιραίο. Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα και στο νοσοκομείο της πόλης, όπου η 22χρονη παραμένει διασωληνωμένη στην εντατική, με την κατάσταση της υγείας της, να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Το μοιραίο λευκό αυτοκίνητο συγκρούστηκε με βαν, στον ΒΟΑΚ, στο ύψος της γέφυρας του Γαλατά στα Χανιά, το πρωί του Σαββάτου 17 Αυγούστου του 2024, παρασύροντας στον θάνατο τρεις νεαρούς, ένας εκ των οποίων ανήλικος, ενώ η τέταρτη κοπέλα που βρισκόταν στο όχημα, δίνει μάχη για τη ζωή της.

Η 22χρονη Μαρία, έχει υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων, με την κατάστασή της να είναι σταθερή, ωστόσο τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα.

Την ώρα που η νεαρή δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, τρεις οικογένειες αποχαιρετούν τα παιδιά τους που έφυγαν τόσο πρόωρα από τη ζωή. Ο 16χρονος Αλέξανδρος, ο 18χρονος Νίκος -οδηγός του οχήματος- και ο 20χρονος Θοδωρής «έσβησαν» στο τραγικό τροχαίο βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους τους.

Η οικογένεια και οι φίλοι του 20χρονου Θοδωρή, θα τον αποχαιρετήσουν το πρωί της Δευτέρας 19 Αυγούστου. Η κηδεία του θα γίνει στις 11:30 στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου στις Μουρνιές. Η κηδεία του 18χρονου Νίκου θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κατσιφαριανών. Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr, συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν αύριο και τον 16χρονο Αλέξανδρο.

Υπενθυμίζεται ότι το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στον ΒΟΑΚ, στο ύψος της γέφυρας του Γαλατά, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ΙΧ συγκρούστηκε με βαν. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν θανάσιμα δύο από τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο, ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν με σοβαρά τραύματα δύο ακόμα νεαρά άτομα, εκ των οποίων το ένα κατέληξε λίγο αργότερα.

Στο βαν επέβαιναν 21 άτομα και σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ καθώς και η Τροχαία ΒΟΑΚ, η οποία διερευνά τα αίτια της τραγωδίας.

Μαρτυρίες για το πολύνεκρο τροχαίο στα Χανιά
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ένας νεαρός, προσπάθησε να πραγματοποιήσει προσπέραση, χάθηκε ο έλεγχος και μετά από πρόσκρουση στο ρείθρο της οδικής αρτηρίας, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με τουριστικό VAN.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για μη χρήση των ζωνών ασφαλείας με αποτέλεσμα ο ένας νεαρός να βρεθεί εκτός οχήματος.

Όπως τόνισε στο newsit.gr o διοικητής του νοσοκομείου στα Χανιά «το 22χρονο κορίτσι είναι με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και παραμένει σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Παρακολουθείται συνεχώς, το 48ωρο που ακολουθεί σαφώς και είναι κρίσιμο. Έξω από τη ΜΕΘ είναι οι συγγενείς και η οικογένεια της κοπέλας.

Νιώθω την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Χανίων που δώσανε μεγάλη μάχη από την ώρα που έγινε αυτό το τροχαίο. Οι τραυματιοφορείς, οι νοσηλευτές, οι ψυχολόγοι όλοι τρέχανε. Ήταν κάτι φοβερό, 3 νεκρά παιδιά ταυτόχρονα και ένα διασωληνωμένο.

Οι ψυχολόγοι διαμοιρασμένοι για να παρέχουν την ψυχολογική υποστήριξη στους γονείς και στη συνέχεια να κατεβαίνουν συνοδεύοντας τους στο νεκροτομείο για αναγνώριση. Παντού ανθρώπινος πόνος».