Αίγιο: Αγωνία για τις καθυστερήσεις στην Τρίγωνη Πλατεία

Επιχειρηματίας ζητά το αυτονόητο: Να ολοκληρωθούν τα έργα άμεσα για να μπορέσει να κρατήσει όρθια την επιχείρησή του

Αίγιο

Η αγανάκτηση ορισμένων επιχειρηματιών στο κέντρο του Αιγίου για τα συνεχιζόμενα έργα έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο. Βλέποντας πως η πρόοδος των εργασιών έχει παγώσει, αρκετοί επιχειρηματίες εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον των καταστημάτων τους, καθώς εδώ και μήνες δεν μπορούν να λειτουργήσουν ομαλά και να εξυπηρετούν τους πελάτες τους.

Ενας από αυτούς, ο Μιχάλης Τρίψας, ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης στο κέντρο του Αιγίου, ζητά το αυτονόητο: Να ολοκληρωθούν τα έργα άμεσα για να μπορέσει να κρατήσει όρθια την επιχείρησή του.

«Πέρασαν 13 μήνες από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η ανάπλαση στην τρίγωνη Πλατεία. Να υπενθυμίσω ότι οι διαβεβαιώσεις ήταν ότι το έργο θα είναι έτοιμο το πολύ σε τρεις μήνες. Επί 5,5 μήνες η επιχείρησή μου ήταν κλειστή, αφού δεν υπήρχε τρόπος πρόσβασης σε αυτή. Οπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, αυτή τη στιγμή υπάρχει μια εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας για το αν μη τι άλλο όμορφο έργο στο κέντρο της πόλης μας» τονίζει ο κ. Τρίψας και συνεχίζει:

«Ο εργολάβος άφαντος εδώ και τέσσερις μήνες. Τα χόρτα ξεπηδούν από παντού. Σπασμένες μπάλες, παρκαρισμένα μηχανάκια, αυτοκίνητα που μπαίνουν μέσα στην πλατεία. Ξένος κόσμος που μπαίνει μέσα σε αυτή και προσπαθεί να βρει τον προορισμό του. Μηχανάκια συνεχώς και από παντού να κινούνται αδιαφορώντας για τους πεζούς που περπατούν. Χωρίς φωτισμό εδώ και μέρες και με παρέμβαση δική μας αποκαταστάθηκε σήμερα, όπως και το έργο της καθαριότητας το έχουμε επωμισθεί κάποιοι από εμάς».

Η αγωνία του επιχειρηματία είναι μεγάλη και ξεκαθαρίζει πως οι αλλαγές που φέρνει το έργο είναι σημαντικές για την περιοχή. Καταλήγει: «Είμαι υπέρ του έργου και η αλλαγή είναι παραπάνω από εμφανής. Γι’ αυτό προσπαθώ να επιβιώσω και να κρατήσω την επιχείρησή μου ανοικτή. Ομως το έργο πρέπει να παραδοθεί στις 22 του μήνα. Περαιτέρω καθυστέρηση θα είναι απλά καταστροφική, καθώς επιτέλους πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες ως τι θα λειτουργήσει η πλατεία. Ως πεζόδρομος ή όχι; Για να αρχίσει να μετρά ο χρόνος τον οποίο θα χρειαστεί ο κόσμος, αλλά και εμείς ως επιχειρηματίες να προσαρμοστούμε και να εναρμονιστούμε στις νέες συνθήκες. Αλλιώς όταν πλέον θα είναι έτοιμο, ίσως πολλοί από εμάς να μην είμαστε εκεί να το χαρούμε».

 

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ήχησε το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα, πότε αναμένεται να “χτυπήσει” η κακοκαιρία

Τροχαίο δυστύχημα με δύο αδέρφια στο Δραγώγι Ανδρίτσαινας, νεκρός ο ένας

Ένας νεκρός σε ναυάγιο στο Παλέρμο: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 6 αγνοούμενους ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Συμπλοκή στη Χαλκιδική: Τι θα υποστηρίξουν οι κατηγορούμενοι, στο μικροσκόπιο η βουλγάρικη μαφία

Κουρσκ: Η Ουκρανία κατέστρεψε και τρίτη γέφυρα ΒΙΝΤΕΟ