«Νέα Δυτική Ελλάδα»- Σπύρος Σκιαδαρέσης: Αντίδραση για την συνέλευση της ΔΟΕ στη Μεσσηνία

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σκιαδαρέσης

Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τη διεξαγωγή της συνέλευσης της ΔΟΕ στη Μεσσηνία κι όχι στην Αρχαία Ολυμπία, η παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα»- Σπύρος Σκιαδαρέσης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Mε ιδιαίτερη λύπη και έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), Σπύρου Καπράλου ότι ο τόπος διεξαγωγής της συνέλευσης της ΔΟΕ θα είναι τελικά η Μεσσηνία, κι όχι ο τόπος που «γέννησε» τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Αρχαία Ολυμπία.

Η απόφαση αυτή συνιστά κατάφωρη προσβολή στη Δυτική Ελλάδα, και ειδικότερα στην Ηλεία, το λίκνο της Ολυμπιακής Γης. Είναι ανεπίτρεπτο η ίδια η ΕΟΕ να υποβαθμίζει την περιοχή, η οποία είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, αποτελώντας ένα από τα λαμπρότερα μνημεία της αρχαιότητας, κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αυτό που προκαλεί επίσης, αλγεινή εντύπωση είναι το γεγονός πως ο ίδιος ο κ. Καπράλος μόλις πριν από λίγους μήνες είχε εκφράσει την επιθυμία του να διεξάγονται οι εκλογές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) στην Αρχαία Ολυμπία, λέγοντας χαρακτηριστικά «το όνειρό μου είναι να διοργανώσω αυτές τις εκλογές στην Αρχαία Ολυμπία, για να θυμίσω σε όλους πού ξεκίνησαν οι Αγώνες, πριν από 2.800 χρόνια».

Δυστυχώς λίγους μήνες μετά αυτοδιαψεύστηκε, διαψεύδοντας ταυτόχρονα και τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει με αυτές του, τις δηλώσεις. Πάντως, οποιεσδήποτε δικαιολογίες ή διευκρινήσεις κι αν δοθούν για αυτή την ανεπίτρεπτη απόφαση αποτελούν μόνο «προφάσεις εν αμαρτίαις».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος οφείλει και πρέπει άμεσα να αντιδράσει, εκφράζοντας και δημόσια τη διαμαρτυρία της στην ΕΟΕ και ταυτόχρονα, οφείλει να ενεργοποιήσει όλες τις δυνάμεις της, προκειμένου να διεκδικήσει τη διοργάνωση της συνέλευσης της ΔΟΕ στην Αρχαία Ολυμπία, διασφαλίζοντας πως η Ολυμπιακή Γη θα λάμψει για ακόμη μία ακόμη φορά και δεν θα μείνει στο σκοτάδι… Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να σβήσει η φλόγα της Ολυμπιακής Γης, γι’ αυτό και ζητούμε την άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος με μοναδικό θέμα την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας και τη λήψη αποφάσεων για περαιτέρω ενέργειες».

Διαβάστε επίσης:

Χαλκιδική: «Μπαλάκι» ευθυνών για την τραγωδία με θύμα τον 19χρονο στο λούνα παρκ, τι δηλώνει η οικογένειά του ΒΙΝΤΕΟ

Άστατος ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας σήμερα Τετάρτη, έως πού θα φτάσει η θερμοκρασία, η πρόγνωση για την Πάτρα

Κεφαλονιά: Συναγερμός για φωτιά σε σκάφος στο λιμάνι του Αργοστολίου

Πύργος: Αποκαταστάθηκε η όραση του 15χρονου που δέχθηκε χτύπημα με σκουπόξυλο

Μπαράκ Ομπάμα: Η χειρονομία του για την «εμμονή» του Τραμπ με τα «μεγέθη» που ξεσήκωσε τους Δημοκρατικούς ΒΙΝΤΕΟ