Ο Χαραλαμπόπουλος ξεπέρασε τους 150 τίτλους!

Χαραλαμπόπουλος

Ο Αιγιώτης πρωταθλητής χειροπάλης, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, είναι κυριολεκτικά ασταμάτητος! Στο 45ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα χειροπάλης της WAF, το οποίο συνεχίζεται στο Τσισινάου της Μολδβίας, πανηγύρισε την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στην Κατηγορία masters των 100+κιλών, στο δεξί χέρι, έχοντας ξεπεράσει τους 150 τίτλους στην καριέρα του.

Στο ξεκίνημα της παρουσίας του στη διοργάνωση νίκησε εύκολα τον Ιρανό Javad Nayeri και ακολούθως επικράτησε του Μολδαβού Victor Calcatinj για να ηττηθεί στη συνέχεια από τον Λιθουανό Vytautas Kuzulis.

Στο ημιτελικό ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και με τρομερά δυνατή λαβή νίκησε τον Τούρκο Mustafa Altuntas.

Με την πρόκρισή του στον τελικό εξασφάλισε το αργυρό μετάλλιο και εκεί ηττήθηκε εκ νέου από τον Vytautas Kuzulis.

Από τους τίτλους που έχει κερδίσει ο Χαραλαμπόπουλος ξεχωρίζουν οι φορές που έχει ανέβει στο βάθρο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα με τελευταία αυτό στο Τσισινάου. Μάλιστα στην απονομή οι διοργανωτές δεν τον άφησαν να σηκώσει την Ελληνική σημαία γεγονός που προκάλεσε πολλά σχόλια.

Κατάγεται από τη Σελιάνα και ξεκίνησε τον αθλητισμό από την ελληνορωμαϊκή πάλη στα οκτώ του χρόνια και συνέχισε με την άρση βαρών. Στα 15 του χρόνια εντάχθηκε στην Εθνική ομάδα και στα 17 έσπασε το Πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων. Μάλιστα εκτός από τις διακρίσεις του σε παγκόσμιο επίπεδου έχει αναδειχτεί και τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης. Μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα του ήταν όταν πριν λίγο καιρό κατέκτησε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα χειροπάλης στην Αττάλεια της Τουρκίας.