Πάτρα: Τίτλοι τέλους για το 2ο Διεθνές Χορευτικό Αντάμωμα ΦΩΤΟ

Οι φίλοι των λαϊκών και παραδοσιακών χορών γέμισαν επί τρεις ημέρες τον πολυχώρο της “Ιχθυόσκαλας”

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

Το μεγαλείο της ερασιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης ξεδιπλώθηκε για τρείς ημερες στον Πολυχώρο της “Ιχθυόσκαλας” στην Πάτρα όπου το βράδυ της Παρασκευής 23 Αυγούστου έπεσε η αυλαία του 2ου Διεθνούς Χορευτικού Ανταμώματος που διοργάνωσε το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων.

Στο αντάμωμα πήραν μέρος το χορευτικό συγκρότημα από την Ιρλανδία (rim The velvet Irish dance group) και το Χορευτικό Συγκρότημα Ειρηνικού της Χαβάης (The Hawaiian Pacific Magic Dance Company) .

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ  ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

Από την περιοχή συμμετείχαν το Χορευτικό του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πατρών, του Πολιτιστικού Συλλόγου Διακοφτού, ο Σύλλογος γυναικών Αγ. Βασιλείου «Η ΟΜΑΔΑ» Πολιτιστικός Σύλλογος Σκεπαστού, το Λαϊκό Μουσικοχορευτικό Εργαστήρι Πάτρας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Συχαινών, ο Πολιτισκός Σύλλογος Αλισσαίων «Ο ΠΕΙΡΟΣ», ο Σύλλογος Μεταναστών Πάτρας EMIGRANTI και το Χορευτικό Τμήμα Δήμου Πάτρας.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

Στόχος του Φεστιβάλ ήταν η επαφή διαφορετικών ανθρώπων και πολιτισμών μεταξύ τους για την προώθηση της αλληλεγγύης, του σεβασμού και της αποδοχής της διαφορετικότητας στην κουλτούρα του κάθε λαού μακριά και έξω από την άκρατη εμπορευματοποίηση των πολιτιστικών δημιουργιών τους .

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

Η καλλιέργεια αντιρατσιστικών απόψεων ενάντια στην καταπίεση λαών, εθνών, πολιτισμών και ανθρώπων, η προστασία της φύσης από την ασύδοτη εκμετάλλευσή της με μοναδικό στόχο το κέρδος και η αποστολή φιλειρηνικού μηνύματος προς κάθε κατεύθυνση ποτέ ποια πόλεμος, όχι στην καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο ήταν μία ακόμα παράμετρος του ανταμώματος.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν εκατοντάδες φίλοι των λαϊκών και παραδοσιακών χορών οι οποίοι και τις τρεις ημέρες γέμισαν το χώρο της “Ιχθυόσκαλας”.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

Στο πλαίσιο του ανταμώματος παρουσιάστηκαν λαϊκοί χοροί από τις χώρες που εκπροσωπούσαν τα συγκροτήματα και χοροί από περιοχές της χώρας μας.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

Τις δράσεις της τελευταίας ημέρας του ανταμώματος παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αποστόλης Αγγελής ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και έδωσε αναμνηστικά δώρα στους συμμετέχοντες. Παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Κορδάς, ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου – Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων (Η/Μ) και Έργων Υποδομής, Παναγιώτης Μελάς, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ