Η Ολυμπία… πήγε στο Λος Αντζελες! Το Κάστρο Χλεμούτσι «πρωταγωνίστησε» σε μουσικό αφιέρωμα

Ο ηλείος συνθέτης Γιώργος Βούκανος παρέλαβε διεθνές μουσικό βραβείο

Ολυμπία Η λυρική τραγουδίστρια Αντα Αθανασοπούλου, ερμηνεύοντας το τραγούδι, στο Κάστρο Χλεμούτσι

Στο Λος Αντζελες, όπου θα τελεστούν οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες, «ταξίδεψε» η Ολυμπία, μέσα από χαιρετισμό του βραβευμένου ηλείου μουσικοσυνθέτη Γιώργου Βούκανου, στην απονομή των Διεθνών Μουσικών Βραβείων Intercontinental Music Awards.

«Καλησπέρα σας από την Αρχαία Ολυμπία τον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες…». Ετσι ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο συνθέτης, έχοντας ως φυσικό σκηνικό το Κάστρο Χλεμούτσι.

Παράλληλα, παρέλαβε το βραβείο του στην κατηγορία «Καλύτερου τραγουδιού στην Ευρώπη» με το «White Rose» σε ποίηση του Ιρλανδού ποιητή John Boyle O’ Reilly που ερμήνευσε μοναδικά η ταλαντούχα Αντα Αθανασοπούλου.

Το τραγούδι είναι το εισαγωγικό θέμα από το πολυβραβευμένο «Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου» και ήταν υποψήφιο σε δύο κατηγορίες: καλύτερης ερμηνείας (Performance Categories – Best Vocalist) και καλύτερου τραγουδιού (Europe – Best Celtic Song), όπου και απέσπασε και το βραβείο, προβάλλοντας το πανέμορφο μνημείο του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με τον εισαγωγικό χαιρετισμό του και αφού ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή για την τιμητική επιλογή στο πρόσωπό του, ο Γιώργος Βούκανος, πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης, έστειλε το δικό του μήνυμα στο διεθνές κοινό, αλλά παράλληλα και στο κοινό μέτωπο όλων των Ηλείων, ώστε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή να αλλάξει την απόφασή της και τελικά η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΔΟΕ να επιστρέψει στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο βραβευμένος συνθέτης, αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για το βραβείο αυτό, προσκάλεσε όλους να επισκεφθούν τον φιλόξενο τόπο της Ηλείας με τις πολυποίκιλες αναφορές και να γνωρίσουν από κοντά τη μοναδική ιστορία και τις φυσικές ομορφιές του τόπου που γέννησε και χάρισε στην ανθρωπότητα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έρχεται τριήμερο με καταιγίδες, αυτές οι περιοχές θα επηρεαστούν

Ιός Δυτικού Νείλου: Ανησυχία ΕΟΔΥ για την αύξηση των κρουσμάτων, και η Αχαΐα μεταξύ των περιοχών υψηλού κινδύνου

Στα «ύψη» τα φοιτητικά ενοίκια: Αυξήσεις έως 75% για σπίτια μέχρι 50 τ.μ., σε απόγνωση οι φοιτητές

Εορτή του Αγίου Φανουρίου: Φανουρόπιτες σε ναούς και σπίτια!

Πάτρα: Καταδίωξη και συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα

Πάτρα – ΕΛΑΣ: Ξεσηκωμός συνδικαλιστών για τις αποσπάσεις