Ο Τεύκρος Σακελλαρόπουλος πήγε το «Ζάλογγο» στην Ινδία και κατέκτησε το βραβείο φιλοσοφίας»

Ο Πατρινός δημιουργός Τεύκρος Σακελλαρόπουλος, μαζί με την παραγωγό του, κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Φιλοσοφία» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πολιτισμού στην Ινδία, με το ντοκιμαντέρ «Ζάλογγο – Μετά το Τέλος, Πριν τη Λήξη».

ΤΕΥΚΡΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΙΝΙΑ ΙΝΔΙΑ

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού μπορεί να μην είδαμε τον Τεύκρο Σακελλαρόπουλο (Teucris Films) να συμμετέχει, αλλά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πολιτισμού στην Ινδία, αυτός και η παραγωγός του, επίσης Πατρινή Χρύσα Δρίβα (Cdriva Productions), κατάφεραν να βρεθούν στο βάθρο της νίκης. Με το ντοκιμαντέρ τους «Ζάλογγο – Μετά το Τέλος, Πριν τη Λήξη», απέσπασαν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Φιλοσοφία», ανάμεσα σε πολλές διεθνείς συμμετοχές.

Ο Τεύκρος Σακελλαρόπουλος, με τη γνωστή του αίσθηση του χιούμορ, αναφέρθηκε στη σύμπτωση της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων με την έναρξη του φεστιβάλ στην Ινδία, σχολιάζοντας ότι δεν πέρασε τα όρια στο βάδην, παρόλο που συνεχώς… τρέχει! Ωστόσο, στο κινηματογραφικό πεδίο, η επιτυχία ήταν εξαιρετική, καθώς και τα τρία ντοκιμαντέρ του προβλήθηκαν στο φεστιβάλ, αναδεικνύοντας τον ως έναν σημαντικό πρεσβευτή του ελληνικού πολιτισμού σε διεθνές επίπεδο.

Σακελλαρόπουλος

Το «Ζάλογγο – Μετά το Τέλος, Πριν τη Λήξη» είναι μια εννοιολογική και μεταφυσική προσέγγιση ενός από τα πιο τραγικά αλλά ηρωικά γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Το βραβείο στην Ινδία δεν ήταν μόνο μια προσωπική διάκριση για τον δημιουργό, αλλά και μια αναγνώριση της δύναμης του ελληνικού πολιτισμού σε μια χώρα με βαθιές φιλοσοφικές ρίζες, όπως η Ινδία. Ο Τεύκρος Σακελλαρόπουλος, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ποιότητα του ινδικού κινηματογράφου και τόνισε την εγγενή συγγένεια στις φιλοσοφικές προσεγγίσεις μεταξύ των δύο πολιτισμών.

Οι προβολές των ταινιών του στην Ινδία δεν τελειώνουν εδώ. Το «Ζάλογγο » θα συνεχίσει το ταξίδι του σε πανεπιστήμια της χώρας, δίνοντας την ευκαιρία σε Ινδούς φοιτητές να έρθουν σε επαφή με την ελληνική σκέψη και φιλοσοφία, μέσα από ένα έργο που συνδυάζει το τραγικό με το ηρωικό και το μεταφυσικό με το πραγματικό.

Σακελλαρόπουλος

Άλλωστε, «Ο πολιτισμός είναι δύναμις!» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τεύκρος Σακελλαρόπουλος.