Απίστευτο περιστατικό σε πτήση στην Κίνα: Κλείδωσαν μωρό στην τουαλέτα του αεροπλάνου επειδή έκλαιγε

«Αν ξανακάνεις φασαρία, θα σε επιστρέψουμε εδώ» φαίνεται να λέει στο παιδί η γυναίκα που τραβάει το βίντεο

Κλείδωσαν

Ένα περιστατικό που σημειώθηκε σε πτήση κινεζικής εταιρείας έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην Κίνα, όταν δύο επιβάτες κλείδωσαν ένα βρέφος ενός έτους στην τουαλέτα του αεροπλάνου επειδή έκλαιγε. Το παιδί δεν ήταν καν δικό τους, αλλά εγγόνι άλλων επιβατών, οι οποίοι είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους για αυτό.

Το γεγονός έγινε viral αυτή την εβδομάδα, καθώς μία από τις γυναίκες που συμμετείχαν δημοσίευσε ένα βίντεο στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο βίντεο, οι δύο γυναίκες φαίνονται μέσα σε μια κλειδωμένη τουαλέτα με το μωρό που κλαίει.

«Δεν θα σε αφήσουμε να βγεις αν δεν σταματήσεις να κλαις», ακούγεται να λέει η μία γυναίκα στο παιδί, ενώ εκείνο προσπαθεί να φύγει προς την πόρτα, όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Douyin, την κινεζική έκδοση του TikTok.

Όταν το παιδί σταμάτησε να κλαίει, η γυναίκα που τραβούσε το βίντεο το πήρε στην αγκαλιά της και του είπε: «Αν κάνεις ξανά φασαρία, θα επιστρέψουμε εδώ».

Το περιστατικό συνέβη στις 24 Αυγούστου κατά τη διάρκεια πτήσης της Juneyao Airlines από την πόλη Γκουιγιάνγκ προς τη Σαγκάη. Η μικρή ταξίδευε με τον παππού και τη γιαγιά της και έκλαιγε ασταμάτητα κατά τη διάρκεια της σχεδόν τρίωρης πτήσης, όπως ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα. Οι δύο επιβάτες πήραν το παιδί στην τουαλέτα για να το «ηρεμήσουν» με τη συγκατάθεση της γιαγιάς του, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Μία μέρα αργότερα, καθώς αυξανόταν η κριτική, η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της αεροπορικής εταιρείας ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και για την «παράλειψη του πληρώματος», καταδικάζοντας τη συμπεριφορά των δύο επιβατών, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Southern Metropolis Daily.

Η γυναίκα που δημοσίευσε το βίντεο στο διαδίκτυο ανέφερε ότι σκοπός της ήταν να εξασφαλίσει μια «ήσυχη πτήση» για τους υπόλοιπους επιβάτες. Ωστόσο, η ανάρτησή της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με πολλούς χρήστες των κοινωνικών δικτύων να την κατηγορούν για σκληρότητα και εκφοβισμό προς το παιδί.

Πολλοί εξέφρασαν επίσης ανησυχίες για το πώς το περιστατικό αυτό μπορεί να επηρεάσει την ψυχική υγεία του παιδιού. Το βίντεο διαγράφηκε αργότερα.