Καιρός: Καταιγίδες και κεραυνοί έως τις 6 το απόγευμα, καμπανάκι για Αχαΐα από τον Τσατραφύλλια, ήχησε το 112

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του κάνει λόγο για πολύ νερό σε λίγο χρόνο και έντονους κεραυνούς μέχρι τις 6. Στο επίκεντρο βρίσκεται Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ζάκυνθος.

Καταιγίδες

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να σημειωθούν σε όλη τη χώρα σήμερα Σάββατο (31.8.2024), ενώ οι βροχές ξεκίνησαν να σημειώνονται και πάλι σε περιοχές της Αττικής.

Σε αρκετές περιοχές της Αττικής λίγο μετά τη 1, όπως ακριβώς είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, ξεκίνησαν οι έντονες βροχές, χωρίς μέχρι στιγμής να δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα.

Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 στην Πάτρα, αναμένονται ισχυρές καταιγίδες, νέα πρόγνωση από το Meteo ΧΑΡΤΕΣ

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα στα νότια προάστια.

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς συστήνει «πολλή προσοχή».

Δείτε την ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά: «Ξεκίνησε… Πολλή προσοχή ειδικά στα νότια της Αττικής ως τις 3 μμ.».

«Πολύ νερό σε λίγο χρόνο»

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του κάνει λόγο για πολύ νερό σε λίγο χρόνο και έντονους κεραυνούς μέχρι τις 6.

« Προσοχή! Έντονη ραγδαιότητα (αρκετό νερό σε λίγο χρόνο) με αστραπές και κεραυνούς σήμερα 13.00-18.00 στις εξής περιοχές:

Ζάκυνθος και νότια Κεφαλονιά

Πελοπόννησος (κυρίως Αρκαδία, Κορινθία, Αχαΐα)

Αιτωλοακαρνανία, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Σποράδες, Μαγνησία
Χανιά

Αττική (κυρίως οι περιοχές που βρέχονται -είναι κοντά στο Σαρωνικό και το κέντρο)».

Ήχησε το 112 και στην Πάτρα

Ήταν ένα λεπτό πριν τις 12 σήμερα, Σάββατο 31 Αυγούστου, όταν ήχησε το κινητό των Πατρινών με τον γνωστό πλέον ήχο του 112.

Σύμφωνα με το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας που έκανε την εμφάνισή του στα κινητά, στην Πελοπόννησο αναμένονται από τις πρώτες μεσημβρινές, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Μάλιστα, υπάρχει η παρότρυνση οι πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Καταιγίδες

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου καιρού από την ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 29-08-2024/ 1200 (τοπική ώρα) επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και σήμερα Σάββατο (31-08-24) επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Σάββατο (31-08-24):

Έως αργά το απόγευμα στην Πελοπόννησο και τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια του νομού). Επισημαίνεται ότι η ραγδαιότητα των φαινομένων σε τοπικό επίπεδο θα είναι μεγάλη, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο.

Πρόσκαιρα στις Σποράδες, την Εύβοια και τοπικά στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά).