ΕΑΠ: Ο απολογισμός 21 σημείων του Ιωάννη Καλαβρουζιώτη

Παραδίδει και κάνει τον απολογισμό του ο καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης

Καλαβρουζιώτη

Τον απολογισμό του για τη θητεία του στην προεδρία της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου που εδρεύει στην Πάτρα έκανε με επιστολή του ο πρώην πλέον πρύτανης Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, ευχαριστώντας όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί του τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια.

Θεωρεί ότι στο διάστημα αυτό επιβεβαιώθηκαν οι τεράστιες δυνατότητες του Πανεπιστημίου και δηλώνει αισιόδοξος «για την αποτελεσματική και αποδοτική πορεία του Αυτόνομου Πανεπιστημίου», ενώ αισθάνεται ικανοποιημένος από τα βήματα προόδου και ανάπτυξης που έγιναν κατά τη θητεία του.

Ο κ. Καλαβρουζιώτης επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Παραδίδω την σκυτάλη στον καθηγητή Μανώλη Κουτούζη, που καλείται ως πρύτανης να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος σε ένα πραγματικά δύσκολο και εξόχως απαιτητικό ακαδημαϊκό περιβάλλον. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει για το καλό πρωτίστως του Ιδρύματος που Ολοι μας υπηρετούμε».

Στη συνέχεια, ο καθηγητής προχώρησε σε έναν σύντομο απολογισμό 21 σημείων για τη θητεία του από τις 31 Οκτωβρίου 2022 έως τις 31 Αυγούστου 2024.

Επιγραμματικά τόνισε:

1. Ανανεώθηκε το διδακτικό υλικό των Θεματικών Ενοτήτων, ίδιοι πόροι ιδρύματος (585.000 ευρώ).
2. Ολοκληρώθηκε η πιστοποίηση 24 ΠΣ. Αναμένεται δε η πιστοποίηση 24 ΠΣ από την ΕΘΑΕ.
3. Αποφασίστηκε η Προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ 162 θέσεων διοικητικού προσωπικού του ΕΑΠ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ).
4. Ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε ο νέος Οργανισμός του ΕΑΠ στο υπουργείο Παιδείας.
5. Επανήλθε η συμμετοχή των μελών ΔΕΠ στις επιτροπές αξιολόγησης των ΣΕΠ.
6. Διαφάνεια και ενημέρωση με την ανακοίνωση των κύριων αποφάσεων της ΔΕ.
7. Ψηφιοποιήθηκε η διαδικασία έκδοσης βεβαιώσεων σπουδών αλλά και εγγράφων που ζητούνται από τους φοιτητές και κυρίως τους πτυχιούχους.
8. Προωθήθηκε η υιοθέτηση συστήματος proctoring για τις εξ αποστάσεως εξετάσεις
9. Εξωστρέφεια και διεθνοποίηση με υπογραφή μνημονίων συνεργασίας τόσο με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της ημεδαπής και αλλοδαπής όσο και με εταιρείες και ερευνητικά κέντρα.
10. Συμμετοχή με δέκα ευρωπαϊκά Ανοικτά Πανεπιστήμια σε κοινή προσπάθεια για την δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
11. Εχουν υπογραφεί 30 Μνημόνια συνεργασίας με πανεπιστήμια αλλά και φορείς σε εθνικό, περιφερειακό επίπεδο.
12. Καθιέρωση διεξαγωγής όλων των ορκωμοσιών του ιδρύματος στην έδρα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Πάτρα.
13. Ολοκλήρωση διαμόρφωσης Περιβάλλοντος Χώρου και Κατασκευή Μόνιμης Περίφραξης στο νοτιοανατολικό τμήμα του οικοπέδου του ΕΑΠ (1.009.776,84€).
14. Προς ολοκλήρωση κατασκευής τμήματος βόρειας περίφραξης οικοπέδου ΕΑΠ (352.049,28€).
15. Ολοκληρώθηκε το σύνολο των μελετών για την κατασκευή της Μαυράκειου Σχολής και την πολύπλευρη αναβάθμισή της σε Κέντρο Ερευνας, Πολιτισμού και Μάθησης του ΕΑΠ (539.400€, αναμένεται η δημοπράτηση του έργου ύψους 7 εκατ. €).
16. Μέσω του ΠΔΕ έχουν υπογραφεί 51 συμβάσεις ύψους 6.531.045,04 ευρώ.
17. Ολοκλήρωση διαγωνισμού για την αγορά ενός εμβληματικού κτιρίου στο κέντρο της Πάτρας για την ενίσχυση του προφίλ του Πανεπιστημίου στην αχαϊκή πρωτεύουσα, αλλά και τη μετεγκατάσταση της βιβλιοθήκης στο κέντρο της πόλης (532.266,57 €).
18. Διαγωνισμός για την αγορά νέου κτηρίου στην Αθήνα, που θα στεγάσει τις ανάγκες του παραρτήματος. (11.600.000 €).
19. Εγκριση χρηματοδότησης 280.000 ευρώ για τη μετεγκατάσταση δύο (2) εργαστηρίων της ΣΕΤ
20. Εγκριση χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκατομ. ευρώ για δράσεις εκσυγχρονισμού.
21. Χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με ποσό 1.019.092 ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ 2021-27 για την στήριξη Ατόμων με Αναπηρία και Ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.