Πάτρα: Τον Οκτώβριο τα εγκαίνια του εμπορικού κέντρου, ποιο κατάστημα θα κόψει πρώτο την κορδέλα

Σύντομα θα είναι έτοιμο το retail park στην περιοχή της πρώην ΑΒΕΞ – Στόχος είναι να προλάβουν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων

RETAIL PARK ΑΒΕΞ Σε λίγους μήνες, το εμπορικό κέντρο θα είναι όπως στη μακέτα

Αντίστροφα μετρά πλέον η Trade Estates για τα εγκαίνια του νέου εμπορικού πάρκου στην Πάτρα, απέναντι ακριβώς από το νέο λιμάνι της πόλης.

Την πρώτη κορδέλα θα κόψει η IKEA, καθώς το κατάστημα της σουηδικής αλυσίδας επίπλων και οικιακού εξοπλισμού, το οποίο καταλαμβάνει το 40% του νέου εμπορικού πάρκου συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας 13.900 τ.μ., πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του, εκτός απροόπτου, στις 30 Οκτωβρίου.

Εκτός από το νέο ΙΚΕΑ, το πρώτο που ανοίγει μετά 13-14 χρόνια επενδυτικής «σιωπής» από την πλευρά του ομίλου Fourlis, στο νέο retail park, σύμφωνα με πληροφορίες, θα «καταλύσει» και νέο κατάστημα της αλυσίδας Κωτσόβολος, που θα αναπτυχθεί βάσει του νέου concept της εταιρείας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών υπό την ιδιοκτησία της ΔΕΗ. Ας σημειωθεί ότι η «Κωτσόβολος» διατηρεί σήμερα δύο καταστήματα στην Πάτρα, στην Περιβόλα και στο κέντρο της πόλης, στην οδό Αγίου Ανδρέου, εκ των οποίων το ένα μάλλον θα κλείσει με την έναρξη λειτουργίας του νέου καταστήματος στο retail park της Ακτής Δυμαίων.

Πάντως, ήδη έχουν κλειστεί συμφωνίες και με πολλές ισχυρές εταιρείες οι οποίες θα ανακοινωθούν. Εως το 2027, η εταιρεία θα επενδύσει 220 εκατ. ευρώ για την προσθήκη τριών νέων εμπορικών πάρκων και δύο ακινήτων logistics, που θα ενισχύσουν την αξία του χαρτοφυλακίου σε σχεδόν 750 εκατ. ευρώ, από 485 εκατ. ευρώ, που ήταν στο τέλος του 2023, ενώ στα φιλόδοξα σχέδια της διοίκησης είναι, έως το 2031, η μικτή εμπορική αξία του χαρτοφυλακίου της να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Ηλεκτρικό ρεύμα: Δείτε τα «πράσινα» τιμολόγια για τον Σεπτέμβριο, πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Αιματηρό επεισόδιο σε γιορτή στην Πρέβεζα, μαχαιρώθηκε άνδρας

Γάμος Αντετοκούνμπο: Με δύο τελετές παντρεύτηκαν ο Γιάννης και η αγαπημένη του Μαράια, οι vip προσκεκλημένοι ΒΙΝΤΕΟ

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός σήμερα 2/09, η πρόγνωση για την Πάτρα

IRIS: Λήγει η προθεσμία ένταξης στο σύστημα πληρωμών, τσουχτερό πρόστιμο σε όσους δεν εγγραφούν